Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Brazilia: Cel puţin 42 de deţinuţi ucişi în ciocnirile din mai multe închisori

Cel puţin 42 de deţinuţi au fost ucişi la trei închisori din Manaus, capitala statului nordic brazilian Amazonas, la o zi după ce alţi 15 au murit în timpul unor lupte la o a patra închisoare din acelaşi oraş, relatează The Guardian.

Share

Rl online 0 comentarii

28.05.2019 - 18:28

Agenţia închisorilor de stat din Amazonas a informat că toţi cei 42 de deţinuţi găsiţi decedaţi în Manaus arată semne de asfixiere.

Incidentele aduc aminte de cele din 2017. Atunci, peste 120 de deţinuţi au fost ucişi de alţi deţinuţi în timpul mai multor săptămâni de lupte între diferite grupări criminale rivale în statele nordice.

Duminică, 15 deţinuţi au fost ucişi într-o revoltă din închisoarea Anision Jobim din Manaus, în acelaşi loc murind acum doi ani 56 de deţinuţi.

Autorităţile locale au informat că deţinuţii au început luptele între ei duminică la prânz, însă forţele de securitate au recâştigat controlul în 45 de minute.

Nu au fost oferite mai multe informaţii despre crimele de luni.

Ministerul Justiţiei şi Securităţii Publice a informat că va trimite o echipă federală pentru a ajuta oficialii locali să gestioneze situaţia.

Guvernatorul statului Amazonas, Wilson Lima, a afirmat: „Tocmai am vorbit cu ministrul Justiţiei, Sergio Moro, cel care trimite deja o echipă de intervenţie în Amazonas, pentru a ne ajuta în acest moment de criză şi cu o problemă care este naţională: cea a închisorilor”.

Mai multe grupări criminale din Brazilia îşi desfăşoară activităţile din închisori neperturbate iar crimele din 2017 au avut loc în conexiune cu grupări rivale, determinând autorităţile să încerce separarea facţiunilor şi să transfere deţinuţi constant.

Preşedintele Jair Bolsonaro a promis că va recâştiga controlul asupra închisorilor şi că va construi mai multe astfel de facilităţi.

Comentarii

loading...