Fadi al-Batsh era inginer, implicat în dezvoltarea dronelor și membru al mișcării teroriste Hamas

Brațul lung al Mossad-ului la Kuala Lumpur

Poliția din Malaezia a anunțat că a descoperit vehiculul și armele folosite de autorii asasinării la Kuala Lumpur a lui Fadi al-Batsh, un inginer palestinian implicat în dezvoltarea dronelor și membru al mișcării teroriste Hamas.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 07.05.2018 - 22:43

Șeful poliției naționale din Malaezia, Mohamad Fuzi Harun, a declarat că asasinii neidentificați ai lui al-Batsh au utilizat pașapoarte false din Serbia și din Muntenegru pentru a intra în țară.

Doi bărbați pe o motocicletă BMW au tras cel puțin zece focuri de armă asupra lui al-Batsh, 35 de ani, la sfârșitul lunii aprilie, pe o stradă din Kuala Lumpur.

Potrivit New York Times, uciderea inginerului palestinian în Malaezia face parte dintr-o operațiune de anvergură a Mossadului inițiată de directorul Yossi Cohen, ce vizează contracararea oricărei tentative a Hamas de a se dota cu drone și submarine fără pilot din străinătate. Surse din serviciile secrete din Orientul Mijlociu au precizat că acesta era implicat în negocieri pentru achiziționarea de arme din Coreea de Nord, destinate mișcării radicale Hamas. Recent, Egipt a interceptat o navă cu destinația Gaza încărcată cu echipamente de radio-comunicații de fabricație nord-coreeană.

     Operațiunea Mossad

Fadi al-Batsh trăia cu familia în capitala malaeziană de opt ani, era conferențiar la o universitate privată și imam la o moschee. În ultimii ani, un mare număr de palestinieni, în special studenți, s-au stabilit în Malaezia, iar Hamas a depus eforturi susținute în campusuri pentru a-i atrage la cauza sa.

Fiul lui Ossama Hamdan, responsabil cu relațiile externe ale Hamas, trăiește tot în Malaezia.  

 

Comentarii