Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul Borisov

România și Bulgaria vor construi un nou pod peste Dunăre și o autostradă București - Sofia

Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat, marţi, că existenţa în continuare a formatului cvadrilateral Bulgaria - România - Grecia - Serbia reprezintă un semn clar că acesta a fost unul constructiv, productiv.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2018 - 23:10

Premierii român, bulgar şi grec şi preşedintele Serbiei s-au întâlnit, marţi, la Palatul Victoria.

"Aş spune că simplul fapt că acest format de cooperare continuă să existe este un semn clar al faptului că a fost un format constructiv, productiv şi dorim să menţionăm faptul că vrem să continuăm să realizăm lucruri ca să ne aducă tot mai aproape, nu să ne separe, vrem să avem parte de o infrastructură care să ne conecteze de Europa şi de restul lumii, vrem să creştem gradul de dezvoltare economică, să îmbunătăţim turismul şi să înregistrăm progrese în toate celelalte sectoare economice", a afirmat Borisov.

Şeful Executivului de la Sofia a menţionat că premierul român a propus o serie de proiecte "foarte importante", unul dintre acestea constând într-un nou pod peste Dunăre la Ruse.

"De asemenea, am menţionat posibilitatea de construire a unei autostrăzi care să ne conecteze capitalele, de asemenea conectarea portului Salonic cu porturile din Bulgaria şi din România, îmbunătăţirea conectivităţii cu Belgradul, cu Bratislava, cu Skopje. Grecia şi Serbia s-au implicat, de asemenea, în această iniţiativă de îmbunătăţire a conectivităţii la nivel regional cu Pristina", a spus Borisov.

Premierul bulgar a subliniat şi importanţa problematicilor legate de Balcanii Occidentali.

"Sunt foarte mândru de elitele politicii din Balcani de la ora actuală, pentru că nu îmi amintesc să mai fi avut altădată în istorie elite atât de responsabile în ţările din Balcani şi cred că realizăm cu toţii că suntem acum parte a familiei europene şi nu există nicio alternativă la perspectiva europeană pentru Balcanii Occidentali. Vom continua în acest format cvadripartit, la sfârşitul lunii iunie, probabil, ne vom reîntâlni, după care va urma întâlnirea în formatul 16+1 în luna iulie", a spus Borisov.

Comentarii

loading...