Boris Johnson și Jeremy Corbyn

Boris nu abandonează, cu una, cu două, alegerile anticipate

Guvernul britanic condus de Boris Johnson va accepta un amendament prezentat de partidele din Opoziție. Amendamentul privește organizarea de alegeri în data de 11 decembrie a anunțat marți BBC, citând surse apropiate biroului prim-ministrului Londra.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 30.10.2019 - 12:31

Boris a promis luni seară  să prezinte o nouă moțiune pentru alegeri anticipate după ce prima, care prevedea organizarea scrutinului pe 12 decembrie, a fost respinsă de Camera Comunelor. În ședința de luni, cu 299 de voturi pentru şi 70 împotrivă, Johnson nu a reușit să obțină majoritatea de două treimi necesară pentru a trece moțiunea.

Ratificarea Acordului de Brexit obţinut de Johnson a fost respinsă de deputaţi pe 19 octombrie, care acceptaseră forma documentului, dar nu şi cu calendarul de trei zile pentru a-l analiza şi a-l vota. Astfel, Boris a fost obligat să înainteze Bruxelles-ului o cerere de amânare cu trei luni a Brexitului, împotriva voinţei sale, de o lege a parlamentului. Mai mult, liderul conservator a acceptat luni termenii UE pentru o "amânare flexibilă" a Brexitului (sau "flextension"), până la 31 martie 2020.

 Opoziția se declară cucerită

Partidul Laburist din Marea Britanie şi-a dat marţi acordul în vederea organizării unor alegeri anticipate, pe care premierul britanic Boris Johnson încearcă să le obţină îm Parlament, a anunţat liderul formaţiunii Jeremy Corbyn, conform AFP.

”Condiţia noastră cu privire la excluderea unei ieşiri  fără un Acord (”no deal”) este de-acum îndeplinită”, prin amânarea datei Brexitului acordată de UE, a declarat Corbyn în faţa conducătorilor partidului.

Comentarii