Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Boris Johnson vrea vize accelerate pentru ”cele mai bune creiere”, după Brexit

Noul premier britanic Boris Johnson a anunţat un proiect în vederea emiterii accelerate de vize, menit să atragă ”cele mai bune creiere” şi să permită Regatului Unit ”să continue să fie o superputere ştiinţifică” după Brexit, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2019 - 11:26

Programat la 31 octombrie, Brexitul îi îngrijorează pe cercetătorii care muncesc în Regatul Unit şi care se întreabă dacă activităţile finanţate de Uniunea Europeană (UE) vor continua.

Potrivit proiectului dezvăluit de Boris Johnson, pe care vrea să-l lanseze anul acesta, vor fi studiate mai multe piste în vederea facilitării acordării de vize ”celor mai buni cercetători din lume”.

Dispozitivul ar putea prevedea criterii care conferă cvasi-automat viză sau ar putea impune un plafon în acordarea de vize unor ”talente excepţionale” - 2.000 de locuri în prezent -, au anunţat serviciile sale într-un comunicat.

”Vreau ca Regatul Unit să continue să fie o superputere ştiinţifică mondială, iar atunci când părăsim UE să susţinem ştiinţa şi cercetarea şi să ne asigurăm că, departe de a fi perdantă, comunitatea ştinţifică să aibă şansa să dezvolte şi să ne exporte inovaţia în lume”, afirmă Johnson, citat în acest comunicat.

Anunţul premierului ”este, poate, un pas în direcţia bună, însă adevărul dur este că Brexitul este o veste teribilă pentru ştiinţa britanică”, a reacţionat John Krebs, un cercetător în zoologie la Universitatea Oxford, într-un comunicat.

”Noi ştim că cercetători din UE au plecat deja, că tinere talente au decis să nu vină aici şi că omaeni de ştiinţă britanici au fost excluşi din proiecte europene din cauza Brexitului”, a subliniat el.

Comentarii

loading...