BORIS JOHNSON, Premierul Marii Britanii

BORIS JOHNSON SE ÎNTOARCE LA MUNCĂ DE AZI

După mai mult de trei săptămâni lipsă, va fi un „impuls pentru ţară”, a declarat adjunctul său

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 27.04.2020 - 01:38

Primul ministru își va relua îndatoririle cu normă întreagă în Downing Street, după o recuperare de două săptămâni de la internarea în spital cu Covid- 19.


Secretarul de Externe, Dominic Raab, care l-a înlocuit în timpul absenței sale, a spus că acesta este „nerăbdător să înceapă”.

Premierul a petrecut o săptămână în spital, inclusiv trei nopți la terapie intensivă, după ce a fost internat în data de 5 aprilie. În timpul spitalizării, a primit tratament regulat cu oxigen pentru a-și ajuta respirația.
După ce a fost externat pe 12 aprilie, Boris Johnson a sugerat că starea lui sănătate ar fi putut lua o altă turnură și a lăudat personalul de la Spitalul St. Thomas din centrul Londrei care a avut grijă de el. Premierul Britanic, a transmis atunci că le datorează viața sa.

După externare, nu a mers în Downing Street ci la conacul Checkers alături de logodnica sa însărcinată, Carrie Symmonds.
Nu a mai efectuat nicio activitate guvernamentală oficială în timpul recuperării sale la Checkers, la recomandările medicale. Dar a ținut legătura telefonic cu regina și cu președintele SUA, Donald Trump și s-ar fi întâlnit, de asemenea, cu miniștri seniori, printre care Dominic Raab și cancelarul Rishi Sunak, pentru a discuta următoarea etapă a răspunsului Marii Britanii la pandemie.

Secretarul de Externe, Dominic Raab a declarat pentru BBC că este bine să-l aibă înapoi pe premier și că revenirea lui va fi un „impuls pentru guvern și un impuls pentru țară”.

A fost o „perioadă dificilă”, a recunoscut Dominic Raab, făcând referire la perioada în care a l-a înlocuit pe premier, transmite BBC într-o analiză:

,,Guvernul a rămas fără liderul său în mare parte din această perioadă zbuciumată, dar Boris Johnson este acum suficient de recuperat pentru a fi din nou în funcție pe măsură ce următoarea decizie majoră este în așteptare – ce se întâmplă cu izolarea. Nu uitați că, prin lege (legea britanică),măsurile trebuie „revizuite” la fiecare trei săptămâni. Premierul revine la dezbateri intense în cadrul guvernului, în cadrul partidului său și în rândul parlamentarilor de opoziție despre impactul blocajului și ce combinație de măsuri a pregătit pentru a înlocui instrumentul neclar- de a cere tuturor să rămânem acasă. Toată lumea este sub îndoiala dacă să relaxeze restricțiile în cazul în care virusul ar începe să se răspândească din nou rapid și pe scară largă - iar Boris Johnson are propria sa experiență recentă de a fi doborât (n.r. de virus). Există însă îngrijorări din ce în ce mai mari cu privire la efectul profund asupra economiei și a întregii vieți - precum și a ceea ce trebuie să fie în vigoare înainte ca restricțiile să poată fi reduse. Mesajul guvernului este destul de clar, potrivit căruia lucrurile nu se vor întoarce la modul în care au fost înainte, dar prim-ministrul va fi cel care va lua decizia cu privire la locul în care se află noul echilibru.” - Corespondent politic, BBC, Leila Nathoo. ■

 

Citește totul despre:

#boris johnson #covid-19

Comentarii