12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson se întâlneşte cu Macron şi Angela Merkel pentru a discuta...

Boris Johnson se întâlneşte cu Macron şi Angela Merkel pentru a discuta despre Brexit

Boris Johnson ”probabil” că vine săptămâna viitoare la Paris să se întâlnească cu Emmanuel Macron, a declarat pentru AFP o sursă diplomatică franceză, fără să precizeze data.

O întâlnire între Johnson şi Angela Merkel, la Berlin, este de asemenea ”prevăzută foarte curând”, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Cancelariei.

”Cancelarul şi noul premier Boris Johnson au discutat deja o dată la telefon. Însă se aşeze la masă pentru a discuta despre Brexit şi alte subiecte europene (…) este bineînţeles util”, a comentat el.

Guvernul Johnson se declară hotărât să părăsească Uniunea Europeană (UE) la 31 octombrie, indiferent dacă reuşeşte sau nu să renegocieze acordul încheiat de predecesoarea sa Theresa May cu UE.

La sfârşitul lui iulie, Bruxellesul i-a respins cererea de a renegocia un nou acord al Brexitului.

Preşedintele american Donald Trump, care îşi afişează apropierea cu noul lider britanic, s-a declarat joi optimist cu privire la încheierea unui ”fantastic şi mare acord comercial cu Regatul Unit” după ieşirea acestuia din UE la 31 octombrie.

Ei se întâlnesc toţi, weekendul viitor, la summitul G7, la Biarritz, în sud-vestul Franţei, cu alţi conducători din state din grup.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă