14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson, prins în flagrant delict minţind

Boris Johnson, prins în flagrant delict minţind

O înregistrare video care îl surprinde pe Boris Johnson – atacat de acest bărbat cu familie şi copii, care denunţă problema cronică a insuficienţei personalului în sistemul de sănătate public NHS – a devenit viral.

Bărbatul îi repoşează premierului faptul că organizează, în acest context, o vizită urmărită de presă.

”Nu există presă aici”, îi răspunde Boris Johnson, sub ochii jurnaliştilor.

Bărbatul se întoarce atunci către persoana care filmează scena, în declicul aparatelor de fotografiat, şi o întreabă: ”Cum aşa, nu există presă? Cine sunt aceşti oameni?”.

”Sunt mulţumit că acest domn mi-a prezentat problemele sale. Nu este stânjenitor, asta face parte din meseria mea”, a scris miercuri seara premierul, a cărui raportare la adevăr este denunţată cu regularitate de către criticii săi.

Boris Johnson a fost concediat de publicaţia The Times  din cauză că a minţit cu privire la inventarea unei citaţii, la începutul carierei sale jurnalistice.

În timpul campaniei referendumului pe tema apartenenţei Regatului Unit la UE, el a folosit drept slogan sume plătite de către regat Uniunii care conţineau cifre false.

Boris Johnson a a fost denunţat drept ”tatăl minciunilor” care a închis ”mama parlamentelor” miercuri, la Curtea Supremă, la Londra, de către avocatul deputaţilor care se opun suspendării Parlamentului britanic, decisă de premier.

El proclamă neîncetat că face ”progrese” în negocierile cu Bruxellesul cu privire la un acord al unei ieşiri din UE, în timp ce conducători europeni – de la premierul irlandez Leo Varadkar la negociatorul-şef al UE al Brexitului Michel Barnier – dezmint neîncetat cel mai mic progres şi afirmă că Johnson nu a pus vreo poziţie scrisă valabilă pe masă.

Aflat în dificultate din cauza Brexitului, premierul conservator este atacat în mod sistematic de către oameni nemulţumiţi, imediat ce pune piciorul pe Downing Street în cadrul unor vizite oficiale.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă