Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Boris Johnson: Nu voi amâna Brexit

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat că nu va amâna ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană sub nicio formă, după ce Parlamentul a aprobat legea care blochează un Brexit fără Acord, ne spune Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2019 - 19:50

Conform legii aprobate în noaptea de luni spre marți în Parlamentul britanic, Boris Johnson este forțat să amâne ieșirea din Uniunea Europeană până în ianuarie 2020 în cazul în care nu va reuși să încheie un acord. „Acest Guvern va continua negocierea unui acord, în timp ce se pregătește să plece fără un acord”, a declarat Boris Johnson în Parlament. „Voi merge la summitul crucial al UE în data de 17 octombrie și oricât încearcă acest Parlament să îmi lege mâinile, voi încerca să obțin un acord în interesul național. Acest Guvern nu va mai amâna Brexit”, a adăugat prim-ministrul britanic, citat de Mediafax.

Parlamentarii din Camera Comunelor au respins pentru a doua oară într-o săptămână propunerea lui Boris Johnson de a convoca alegeri anticipate.

Ce proiect au adoptat membrii Camerei Comunelor
 

În pofida opoziției manifestate de Guvernul condus de Boris Johnson, membrii Camerei Comunelor au aprobat săptămâna trecută, cu 327 de voturi, un proiect care are drept scop să evite posibilitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord. Legea a fost ulterior aprobată de Camera Lorzilor și de regina Elizabeth a II-a.

Ulterior, Parlamentul de la Londra a fost prorogat, până pe 14 octombrie, ca urmare a deciziei de a respinge propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord. Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a avertizat mai devreme că suspendarea Parlamentului va avea loc după ce Johnson va încerca să-i convingă pe parlamentari să fie de acord cu convocarea de alegeri anticipate.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Comentarii

loading...