20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson nu exclude suspendarea parlamentului

Boris Johnson nu exclude suspendarea parlamentului

Într-o întâlnire privată cu parlamentari conservatori pro-Brexit, desfăşurată săptămâna trecută, Johnson a dar asigurări că nu va exclude în mod explicit această posibilitate, a scris publicaţia menţionată, citând un ”important deputat conservator favorabil ieşirii din Uniunea Europeană”.

Boris Johnson şi-a lansat miercuri candidatura pentru a-i succede premierului demisionar Theresa May la conducerea Partidului Conservator şi a guvernului, el insistând că Regatul Unit ”trebuie să iasă din UE pe 31 octombrie” şi a criticat amânarea Brexitului pe care a echivalat-o cu o înfrângere.

După trei ani de la referendumul privind retragerea din UE şi ”două date limită pierdute” – amânările Brexitului din martie şi aprilie – populaţia britanică se simte ”dezamăgită” şi chiar ”exasperată” de incapacitatea politicienilor de a pune în practică retragerea din blocul comunitar, a spus Boris Johnson în faţa unei săli arhipline în cartierul londonez Westminster.

În opinia sa, alegătorii britanici se vor simţi ”uşuraţi” dacă în final se va realiza Brexitul, pentru că acest lucru va face posibil ca de atunci înainte guvernul să se concentreze pe alte probleme importante pentru Regatul Unit.

Boris Johnson concurează cu încă nouă politicieni consevatori într-o cursă al cărei deznodământ va fi cunoscut în a doua jumătate a lunii iulie în urma unui proces complex cu mai multe runde de vot în interiorul partidului. Fost ministru de externe în cabinetul Theresei May, Boris Johnson a demisionat din acest post în iulie 2018, criticând ceea ce considera a fi o abordare prea conciliantă a şefei guvernului în negocierile cu UE.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă