10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson începe cruciada împotriva obezității în Marea Britanie!

Boris Johnson începe cruciada împotriva obezității în Marea Britanie!

Miniștrii cabinetului Johnson, care speră că oamenii își vor asuma responsabilitatea pentru sănătatea lor, au configurat o campanie de 10 milioane lire sterline pentru combaterea obezității, în condițiile în care specialiștii britanici avertizează asupra faptului că că acest flagel al creșterii în greutate este „cel mai important factor de risc modificabil” în lupta cu Covid-19. Motivația de a ajuta populația să înțeleagă consecințele consumului nesănătos de hrană se va concretiza printr-un efort guvernamental de conștientizare, menit a determina schimbarea obiceiurilor alimentare proaste, pe care guvernul se teme că multe persoane le-au dobândit în timpul pandemiei, în urma analizei experților, potrivit cărora riscurile privind spitalizarea, tratamentele de terapie intensivă și decesul, cresc toate atunci când pacienții sunt supraponderali.

Măsuri guvernamentale pentru ”O sănătate mai bună”

Campania, numită ”O sănătate mai bună”, se va concentra în special asupra comunităților etnice asiatice și de culoare, care au suferit rate disproporționat de mari de infectare în timpul pandemiei. Acesta va include reclame la TV și radio, pe panouri publicitare, online și în mass-media tradițională.
În același timp, medicii de familie vor deveni antrenori responsabili cu „greutatea sănătoasă”, urmând să fie instruiți pentru a ajuta pacienții să scape de kilogramele suplimentare, iar dulciurile vor fi interzise la casele de marcat magazinelor.
Pacienții obezi vor fi, de asemenea, împărțiți pe clase de gestionare a greutății, sub noi referințe pentru medicii de familie, ca parte a planurilor care vor încuraja oamenii să își asume responsabilitatea pentru propria sănătate. Campania va recomanda destinatarilor ei un plan de alimentație sănătoasă și fitness întins pe o durată de 12 săptămâni, medicii fiind îndemnați să prescrie atât mersul pe jos și plimbările pe bicicletă.

Statistică îngrijorătoare – peste jumătate din populația Regatului Unit suferă de obezitate

Aproximativ 35 de milioane de britanici sunt supraponderali sau obezi, în condițiile în care recensământul din 2019 a stabilit faptul că Marea Britanie are o populație de 66,65 de milioane de pameni. Miniștrii speră că întreaga campania va schimba gândirea cetățenilor, determinându-i să renunțe la premisa că profesioniștii din domeniul sănătății au toate răspunsurile, și obligându-i să își asume responsabilitatea pentru pentru propria sănătate. Boris Johnson a anunțat că va dezvălui în curând detaliile complete ale strategiei sale anti-obezitate, care include chiar și tipărirea numărului de calorii pe etichetele băuturilor alcoolice. În mod similar, restaurantelor și lanțurile de distribuție a mâncării li se va impune să imprime detalii similare pe meniurile lor, în timp ce în magazine alimentele nesănătoase vor fi excluse de la casele de marcat iar promoțiile ”cumpără un produs și îl primești pe al doilea gratuit” vor fi interzise în ceea ce privește alimentele nesănătoase.
Autoritățile speră că această campanie va ajuta Marea Britanie să-și piardă reputația de „omul gras al Europei”. În Regatul Unit, două treimi din adulți sunt fie supraponderali, fie obezi, în timp ce unul din trei copii poartă excesul de kilograme până când părăsește școala primară. Criza obezității a creat o presiune extrem de costisitoare asupra sistemului național de sănătate, bolile aferente costând 6 miliarde de lire sterline pe an. Obezitatea este responsabilă, în Regat, de nivelurile crescute de diabet de tip 2 și de mai multe tipuri de cancer, precum și de atacurile de cord și accidentele vasculare tot mai răspândite în rândul britanicilor.
Dezbaterile publice despre cum se poate face față crizei de obezitate nu au fost lipsite de finalitate, însă oficialii speră să profite de teama unui al doilea val de Covid pentru a reduce și procentajul celor care suferă de exces în greutate. Puțin sub opt la sută dintre pacienții bolnavi critici din unitățile de terapie intensivă au suferit de obezitate morbidă, comparativ cu 2,9 la sută din populația generală.

Boris Johnson și modelul personal

Campania inițiată de premierul britanic Boris Johnson vine după lupta aproape fatală a prim-ministru, cu coronavirusul, în aprilie, Johnson fiind șocat în momentul în care i s-a spus de către medici că greutatea lui a fost un factor major în agravarea stării de sănătate, ulterior infectării cu SARS-COV-2. De la externare, premierul a slăbit considerabil, afirmând în dese rânduri ”Pierderea în greutate este grea, dar aducând mici schimbări în viața noastră de zi cu zi, cu toții ne putem simți mai sănătoși. Făcând aceste lucruri care sunt în puterea noastră, putem reduce riscurile peropriei noastre sănătăți, ne putem proteja de coronavirus și putem decongestiona și sistemul național de sănătate”.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă