Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Boris Johnson îl descrie pe ambasadorul Darroch ca fiind „un diplomat superb”

Ambasadorul britanic la Washington Kim Darroch este un diplomat superb, iar angajaţii statului nu ar trebui să fie incluşi într-o agendă politică, a declarat Boris Johnson, principalul favorit pentru a deveni noul premier britanic, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2019 - 16:37

Darroch şi-a dat demisia după ce preşedintele american Donald Trump l-a numit „un tip foarte prost” în urma unor notei diplomatice în care britanicul l-a numit „incompetent” pe Trump.

Johnson nu şi-a exprimat până acum susţinerea faţă de Darroch.

Însă într-o vizită de campanie, miercuri, Johnson a declarat: „Este un diplomat superb”, adăugând că oricine a oferit presei  notele diplomatice „a făcut un deserviciu grav persoanelor care lucrează pentru stat, cei care oferă consiliere imparţială miniştrilor”.

„Nu este corect ca viitorul şi carierele angajaţilor la stat să fie influenţate de agenda politică”, a precizat Johnson.

Trump l-a denunţat marţi pe ”ciudatul ambasador pe care Regatul Unit l-a pasat Statelor Unite”, care ”nu este o persoană care să ne ambaleze, un tip foarte stupid”.

El a criticat-o, de asemenea pe Theresa May. ”I-am spus Theresei May cum să încheie un acord, dar ea a făcut-o în felul ei ridicol - incapabilă să reuşească. Un dezastru!”.

El a dat asigurări luni că echipele sale ”nu vor mai avea vreun contact” cu diplomatul britanic, aflat în post în capitala federală americană din ianuarie 2016.

Ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt a denunţat marţi declaraţii ”lipsite de respect şi false” ale preşedintelui american Donald Trump referitoare la Regatul Unit şi premierul Theresa May.

În telegrame diplomatice divulgate sâmbătă de Mail on Sunday, ambasadorul britanic Kim Darroch îl cataloghează pe Donald Trump drept ”instabil” şi ”incompetent”.

Comentarii