8.4 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson, ''foarte încrezător'' că Parlamentul britanic va vota acordul său de...

Boris Johnson, ”foarte încrezător” că Parlamentul britanic va vota acordul său de Brexit

Johnson a respins sugestiile că ar putea să nu convingă suficienţi parlamentari pentru trecerea acordului în weekend după ce aliatul său, Partidul democrat unionist din Irlanda de Nord, a anunţat că respinge noul său acord.

“Sunt foarte încrezător că colegii mei din parlament studiază acest acord şi vor vrea să voteze pentru el sâmbătă”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă de la Bruxelles.

“Există, aş spune, un motiv foarte bun pentru parlamentarii din întregul spectru al Camerei Comunelor să exprime voinţa democratică a poporului, cum am spus de multe ori că vom face, şi să realizăm Brexitul. Nu cred că există vreun motiv de întârziere”, a adăugat el.

Johnson speră că ameninţarea ca Marea Britanie să părăsească UE fără acord pe 31 octombrie îi va stimula pe parlamentari să voteze noua înţelegere, după ce au respins de trei ori un acord negociat de predecesoarea sa Theresa May.

“Nu cred că amânarea este în avantajul Marii Britanii sau a întregii Europe. Cred că oamenii vor să trecem mai departe. Durează de prea mult timp şi aceasta este percepţia care pare să fie larg împărtăşită”, a mai spus Johnson.

După Brexit, a spus el, “va fi o perioadă foarte excitantă, când vom ajunge la partea pozitivă a acestui proiect. Ieşirea fiind făcută, construcţia poate începe”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă