21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăInternaționalBoris Johnson demisionează din funcția de premier, dar ar fi vrut să...

Boris Johnson demisionează din funcția de premier, dar ar fi vrut să mai stea până la toamnă

Boris Johnson demisionează din funcţia de premier şi de lider al Partidului Conservator, dar vrea să conducă până în toamnă Guvernul interimar şi a numit o echipă guvernamentală de tranziţie.

Boris Johnson tocmai și-a încheiat declarația de demisie.

Iată un rezumat al punctelor cheie

Johnson a spus că se vede „în mod clar acum voința partidului parlamentar” ca să existe un nou premier.
Orarul pentru alegerea unui nou PM va fi anunțat săptămâna viitoare.
El a spus că a așteptat atât de mult să ia decizia, deoarece a fost dornic să își îndeplinească mandatul alegătorilor în persoană, spunând că simte că este de datoria și obligația lui să facă ceea ce a promis.
El a spus că este extrem de mândru de realizările sale, inclusiv de finalizarea Brexit-ului, de trecerea Marii Britanii prin pandemie și de conducerea Occidentului în lupta împotriva invaziei Ucrainei de către Vladimir Putin.
El a spus că Regatul Unit trebuie să „continue să crească la un alt nivel”, adăugând că acest lucru ar face țara cea mai prosperă din Europa
Johnson a spus că a încercat să-i convingă pe colegi că ar fi „excentric” să schimbăm guvernul atunci când avem un astfel de mandat, dar regretă că nu a avut succes cu acele argumente.

El a spus „la Westminster, instinctul de turmă este puternic, când turma se mișcă, se mișcă”.

El a spus că a vrut să transmită publicului „cât de trist am fost să renunț la cel mai bun loc de muncă din lume”, dar declară că uite, acum vine și ea, o pauză.
El i-a mulțumit soției lui Carrie, copiilor săi, NHS, forțelor armate și Downing Street.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Regele și Saltimbancul

La vechii romani, pe timpul Solstițiului de vară, Regele dădea cheile împărăției unui saltimbanc, care n-avea voie să schimbe regulile domnești, ci doar să...

Fostul ministru slovac al Justiției inculpat pentru că a salutat invazia Rusiei din Ucraina

Fostul ministru slovac al Justiției şi fost preşedinte al Curţii Supreme a ţării sale, Stefan Harabin, a fost inculpat pentru că a salutat decizia...

Ford va rechema la service peste 125.000 de SUV-uri şi camionete, din cauza riscului de incendiu

Ford Motor Co va rechema la service peste 125.000 de SUV-uri şi camionete în SUA, din cauza riscului de incendiu la compartimentul motorului, se...
Ultima oră
Pe aceeași temă