10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson anunță noi măsuri de relaxare în Regatul Unit

Boris Johnson anunță noi măsuri de relaxare în Regatul Unit

De săptămâna viitoare, britanicii se vor putea întâlni în grupuri de până la şase persoane în spaţii publice sau private în aer liber, atâta timp cât menţin o distanţă fizică minimă de 2 metri unii faţă de alţii.

Până acum, erau permise doar întâlnirile între maxim două persoane din gospodării diferite în parcuri sau alte spaţii publice.

Johnson a precizat că, pentru a combate mai bine răspândirea virusului, oamenii ar trebui să evite să se întâlnească cu persoane din prea multe gospodării într-o succesiune rapidă.

Magazinele cu spaţii de vânzare exterioare, precum showroom-urile auto, se vor redeschide şi ele. De asemenea, vor fi reluate cursurile şcolare pentru unele clase din ciclul primar.

Johnson a declarat anterior că cinci condiţii trebuie îndeplinite înainte de o nouă relaxare, inclusiv scăderea numărului de infectări cu COVID-19 şi de decese. Toate cele cinci condiţii au fost acum îndeplinite, a declarat el.

“Nu pot şi nu voi arunca toate câştigurile pe care le-am realizat împreună, aşa că toate schimbările pe care le facem sunt limitate şi prudente”, a spus prim-ministrul britanic.

Marea Britanie a impus o izolare strictă la sfârşitul lui martie, în urma căreia toate magazinele, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, au fost închise.

La începutul lui mai a avut loc o primă relaxare, în urma căreia s-au putut redeschide o serie de afaceri, printre care şi magazinele de bricolaj.

Cifrele oficiale arată că Marea Britanie a avut cel mai mare număr de decese legate de noul coronavirus din Europa. Până miercuri, în jur de 37.800 de oameni au murit în Regatul Unit după ce au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Cele mai citite

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...

S-a întors iarna în România! Cod galben de ninsori însemnate cantitativ în zona montană din 14 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, valabilă până mâine...

Trafic de droguri la Satu Mare. Trei persoane au fost reținute

La data de 22.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au decis reținerea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă