4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson a fost desemnat oficial prim-ministru de regina Elisabeta a II-a

Boris Johnson a fost desemnat oficial prim-ministru de regina Elisabeta a II-a

Boris Johnson, pe numele său întreg, Alexander Boris de Pfeffel Johnson, s-a născut la 19 iunie 1964, în New York City, New York, Statele Unite. A primit o bursă la Colegiul Eton (Berkshire) şi a studiat literatura clasică la Colegiul Balliol, (Oxford, Oxfordshire) din Regatul Unit, potrivit imdb.com.

Începând cu 1997, a fost jurnalist la ”The Times”, ”The Daily Telegraph” şi ”The Spectator”.

A fost membru al Camerei Comunelor în circumscripţia Henley (iun. 2001-iun. 2008) şi în circumscipţia Uxbridge and South Ruislip (mai 2015-mai 2017). La alegerile generale din iunie 2017, a fost reales membru al Camerei Comunelor, din partea Partidului Conservator, în circumscripţia Uxbridge and South Ruislip, notează site-ul https://www.gov.uk.

A fost ministru din umbră pe probleme de business, inovare şi competenţe (apr. 2004-nov. 2004; dec. 2005-iul. 2007). În intervalul iulie 2016 – iulie 2018, a fost secretar de stat pentru afaceri externe şi Commonwealth, potrivit https://www.parliament.uk/.

Boris Johnson a fost primar al Londrei din mai 2008 până în mai 2016, deţinând două mandate.

În ceea ce priveşte funcţiile în partide politice, a fost vicepreşedinte al Partidului Conservator (iul. 2003-iul. 2004), iar din iulie 2019 este lider al acestei formaţiuni.

A fost nominalizat la un premiu Bafta pentru performanţa sa din emisiunea ”I Have Got News for You” (1990). A mai jucat în comedia ”The Tunnel AWARDS Films” (2017) şi în serialul de divertisment ”East Enders”, scrie imdb.com.

Este căsătorit cu Marina Wheeler din 1993, având cu aceasta patru copii.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă