Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bolton a discutat la Abu Dhabi despre 'lupta împotriva terorismului'

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a discutat luni cu prinţul moştenitor din Abu Dhabi, şeicul Mohammed bin Zayed Al-Nahyan, despre teme regionale, mai ales în ce priveşte 'lupta împotriva terorismului', a relatat agenţia WAM.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.11.2018 - 10:56

Vizita lui Bolton în Emirate - un membru important al coaliţiei sub comandament saudit care intervine militar în Yemen împotriva rebelilor houthi susţinuţi de Iran - a avut loc în contextul în care ONU şi puterile occidentale accentuează presiunile asupra beligeranţilor pentru încetarea rapidă a ostilităţilor.

Potrivit agenţiei WAM, John Bolton şi şeicul Mohammed bin Zayed Al-Nahyan au evocat relaţiile de cooperare între cele două ţări, subiecte regionale şi internaţionale de interes comun, precum şi 'eforturile desfăşurate pentru a lupta împotriva terorismului'.

Duminică, într-o întrevedere cu prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, care este şi ministru al apărării, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a lansat un apel explicit la 'încetarea ostilităţilor', cerând ca 'toate părţile să se aşeze la masă pentru a negocia o soluţie paşnică'.

Lupte intense au loc de joia trecută la Hodeida, oraş strategic la Marea Roşie, alimentând temerile unor organizaţii neguvernamentale privind impactul ciocnirilor asupra zecilor de mii de civili blocaţi în această localitate şi a distribuirii ajutoarelor umanitare.

Hodeida este punctul de intrare pentru trei sferturi din importurile şi ajutorul umanitar internaţional pentru Yemen.

Ofensiva forţelor proguvernamentale yemenite asupra oraşului Hodeida, susţinută de coaliţia sub comandament saudit, a fost lansată în iunie, dar s-a intensificat de la 1 noiembrie.

Criticată deja pentru 'erori' repetate care au făcut sute de victime civile în timpul loviturilor aeriene în Yemen, Arabia Saudită şi-a văzut poziţia considerabil slăbită de cazul Jamal Khashoggi, jurnalistul asasinat la începutul lunii octombrie în consulatul saudit din Istanbul.

Comentarii

loading...