13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalBolton a discutat la Abu Dhabi despre 'lupta împotriva terorismului'

Bolton a discutat la Abu Dhabi despre ‘lupta împotriva terorismului’

Vizita lui Bolton în Emirate – un membru important al coaliţiei sub comandament saudit care intervine militar în Yemen împotriva rebelilor houthi susţinuţi de Iran – a avut loc în contextul în care ONU şi puterile occidentale accentuează presiunile asupra beligeranţilor pentru încetarea rapidă a ostilităţilor.

Potrivit agenţiei WAM, John Bolton şi şeicul Mohammed bin Zayed Al-Nahyan au evocat relaţiile de cooperare între cele două ţări, subiecte regionale şi internaţionale de interes comun, precum şi ‘eforturile desfăşurate pentru a lupta împotriva terorismului’.

Duminică, într-o întrevedere cu prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, care este şi ministru al apărării, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a lansat un apel explicit la ‘încetarea ostilităţilor’, cerând ca ‘toate părţile să se aşeze la masă pentru a negocia o soluţie paşnică’.

Lupte intense au loc de joia trecută la Hodeida, oraş strategic la Marea Roşie, alimentând temerile unor organizaţii neguvernamentale privind impactul ciocnirilor asupra zecilor de mii de civili blocaţi în această localitate şi a distribuirii ajutoarelor umanitare.

Hodeida este punctul de intrare pentru trei sferturi din importurile şi ajutorul umanitar internaţional pentru Yemen.

Ofensiva forţelor proguvernamentale yemenite asupra oraşului Hodeida, susţinută de coaliţia sub comandament saudit, a fost lansată în iunie, dar s-a intensificat de la 1 noiembrie.

Criticată deja pentru ‘erori’ repetate care au făcut sute de victime civile în timpul loviturilor aeriene în Yemen, Arabia Saudită şi-a văzut poziţia considerabil slăbită de cazul Jamal Khashoggi, jurnalistul asasinat la începutul lunii octombrie în consulatul saudit din Istanbul.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă