Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bolivia: Peste 4 milioane de hectare, devastate de incendii

Incendiile au devastat peste 4 milioane de hectare de păduri şi pajişti începând cu luna august în estul Boliviei, conform AFP

Share

Rl online 0 comentarii

19.09.2019 - 19:19

"Suprafaţa arsă din departamentul Santa Cruz atinge 3 milioane de hectare şi reprezintă 74,5% din totalul zonelor afectate de incendii la nivel naţional (4,1 milioane de hectare)", se arată într-un comunicat al Fundaţiei Friends of Nature (FAN).

ONG-ul a precizat că aceste estimări au fost realizate cu ajutorul imaginilor din satelit ale NASA şi ale Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) din 15 septembrie 2019.

Pe lângă Santa Cruz, departamentele cele mai afectate sunt Beni (nord-est), cu 879.495 hectare distruse de flăcări, şi La Paz (centru), cu 142.134 hectare distruse.

În departamentul Beni a fost instituită miercuri o "alertă roşie" care permite o mobilizare mai mare a mijloacelor de luptă împotriva incendiilor. Departamentul Santa Cruz este în alertă maximă de la începutul lunii august.

Potrivit autorităţilor, aceste incendii nu sunt în totalitate sub control în pofida mijloacelor utilizate: două avioane cisternă, elicoptere şi circa 5.000 de pompieri, între care şi ajutoare trimise de Elveţia, Franţa şi Argentina.

Activiştii de mediu au acuzat guvernul preşedintelui Evo Morales că a aprobat recent o lege care autorizează creşterea de la 5 la 20 de hectare a suprafeţei de teren ce poate fi defrişată pentru activităţi agricole.

Guvernul bolivian a afirmat că incendiile au fost declanşate de secetă, vânturile puternice şi defrişările ilegale.

Comentarii