Boko Haram a folosit fete pentru atentate sinucigașe

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 19.06.2018 - 07:12

Presupuşi jihadişti ai grupării nigeriene Boko Haram au folosit fete pentru a comite atentate sinucigaşe urmate de atacuri cu grenadă, care s-au soldat cu cel puţin 31 de morţi la sfârşitul săptămânii trecute în nord-estul Nigeriei, a declarat un responsabil local pentru AFP. „S-a constatat că atacurile sinucigaşe au fost comise de către şase fete, ale căror capete, smulse de suflul deflagraţiei, au fost găsite la locul dramei de către echipele de salvare. Ele aveau între 7 şi 10“ ani, a declarat un responsabil al guvernului local sub acoperirea anonimatului.
În cele două atentate sinucigaşe care au avut loc în Damboa (statul Borno) în noaptea de sâmbătă spre duminică, „31 de persoane au fost ucise şi multe altele rănite“, a declarat un membru al unei miliţii locale, Babakura Kolo. Atacurile au vizat persoane care tocmai sărbătoriseră sfârşitul Ramadanului.
După dublul atentat sinucigaş, presupuşi jihadişti au aruncat grenade asupra mulţimii care se strânsese la locul atacurilor, făcând mai multe victime.
Doi kamikaze şi-au detonat dispozitivele explozive în cartierele Shuwwari şi Abachari din Damboa, omorând şase locuitori, a adăugat Kolo, din oraşul Maiduguri, situat la circa 80 km de locul atacurilor. „Nimeni nu trebuie să ne spună că atacurile poartă semnătura Boko Haram’’, a adăugat el. Un responsabil local, exprimându-se sub acoperirea anonimatului, a confirmat bilanţul victimelor.  

Comentarii