15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalBonusuri cumulate enorme la Huawei, pentru evitarea restricţiilor americane

Bonusuri cumulate enorme la Huawei, pentru evitarea restricţiilor americane

Cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicaţii din luna a anunţat că încearcă să găsească alternative la componentele americane, după ce Washingtonul i-a interzis în luna mai să facă afaceri cu companii din Statele Unite, afectându-i capacitatea de a se aproviziona cu componente esenţiale.

Banii sunt un semn de recunoaştere a muncii, în faţa presiunii Statelor Unite, a anunţat departamentul pentru resurse umane al Huawei, într-o notă adresată angajaţilor, obţinută de Reuters. De asemenea, Huawei va dubla salariile în această lună pentru aproape toţi cei 190.000 de angajaţi, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Primele vor merge probabil la echipele de cercetare şi dezvoltare şi la cei care lucrează la transferarea lanţurilor de aprovizionare ale companiei din Statele Unite, a arătat purtătorul de cuvânt.

Mulţi oficiali ai guvernului american consideră că echipamentele Huawei, în special cele pentru reţelele 5G, reprezintă un risc de securitate, din cauza legăturilor apropiate ale companiei cu guvernul chinez. Huawei neagă că guvernul chinez are un rol în operaţiunile sale, spune News.ro.

Deşi a obţinut amânări pentru cea mai mare parte a interdicţiilor din SUA, Huawei a lucrat la găsirea unor alternative, după ce a văzut impactul puternic avut de sancţiuni asupra unei companii chineze de telecomunicaţii mai mici, ZTE, la începutul anului 2017.

Huawei este şi al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, iar o creştere a livrărilor de dispozitive a contribuit la creşterea cu 27% a veniturilor din tremestrul al treilea

Cele mai citite

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă