7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternațional"Black Widow", Scarlett Johansson a dat în judecată Disney

“Black Widow”, Scarlett Johansson a dat în judecată Disney

Scarlett Johansson, cunoscută și sub numele de “Black Widow” a dat în judecată grupul Disney pentru decizia de a lansa filmul cu același nume pe platforma sa de streaming în acelaşi timp cu proiecţiile din cinematografe.

Asta înseamnă o încălcare a contractului vedetei hollywoodiene, ce i-ar fi cauzat un prejudiciu de mai multe milioane de dolari.

Scarlett Johansson, una dintre cele mai bine plătite vedete de la Hollywood, trebuia să primească un procent din încasările obţinute în cinematografe de acest film Marvel, aşteptat cu mare nerăbdare de fani, se afirmă într-o plângere depusă joi la un tribunal din Los Angeles.

Lansarea pe marile ecrane a filmului “Black Widow”, programată iniţial pentru anul trecut, a fost amânată de mai multe ori din cauza pandemiei de COVID-19. Filmul a fost lansat în cele din urmă în iulie 2021 în cinematografe, odată cu lansarea sa pe platforma de streaming Disney+.

Experţii în box-office consideră că încasările dezamăgitoare – potrivit standardelor asociate filmelor Marvel – au fost cauzate parţial de lansarea lui simultană în streaming. În trei săptămâni de proiecţii, această peliculă a obţinut încasări de 150 de milioane de dolari în cinematografele americane.

“Nu este niciun secret pentru nimeni faptul că Disney lansează filme precum ‘Black Widow’ direct pe platforma Disney+ pentru a atrage mai mulţi abonaţi şi pentru a face astfel să crească preţul acţiunilor companiei – şi că invocă pandemia de COVID-19 ca pretext”, a declarat avocatul actriţei Scarlett Johansson, John Berlinski, într-un comunicat remis AFP.

“Cu siguranţă nu este pentru ultima dată când artişti talentaţi de la Hollywood se opun grupului Disney şi declară în mod clar că, indiferent de ceea ce poate să pretindă această companie, ea are obligaţia legală de a-şi onora contractele”, a adăugat acelaşi avocat.

Grupul Disney, care deţine studiourile Marvel, specializate în producţii cu supereroi, a reacţionat la rândul său şi a afirmat că nu a încălcat contractul semnat cu Scarlett Johansson, negând totodată utilitatea acestui proces în instanţă.

“Plângerea este deosebit de tristă şi de îngrozitoare, pentru că ea ignoră impactul mondial oribil şi prelungit al pandemiei de COVID-19”, au transmis reprezentanţii grupului american într-un comunicat.

La fel ca multe studiouri hollywoodiene, Disney privilegiază tot mai mult proiecţiile în streaming, pe care le consideră sursa veniturilor sale viitoare.

După primul weekend de proiecţii şi difuzări ale filmului “Black Widow”, grupul Disney a publicat un comunicat în care a precizat că acest lungmetraj a obţinut încasări de “peste 60 de milioane de dolari” doar pe platforma Disney+, unde este accesibil pentru abonaţii acesteia, contra unui tarif suplimentar de 30 de dolari.

În plângerea depusă în instanţă, se afirmă că “pentru a-şi proteja interesele financiare, Scarlett Johansson a obţinut de la Marvel promisiunea că lansarea filmului se va face ‘în cinematografe'”, fapt care ar însemna, potrivit actriţei, că pelicula nu ar trebuit să fie disponibilă imediat şi în streaming.

“Însă grupul Disney voia să atragă publicul filmului departe de sălile de cinema şi către propriul lui serviciu de streaming, unde poate să îşi păstreze încasările doar pentru el, crescând totodată numărul de abonaţi ai Disney+”, iar grupul încerca astfel “să se îmbogăţească”, se mai afirmă în plângerea depusă la tribunal de avocaţii actriţei americane.

Unul dintre studiourile rivale, Warner Bros., a fost criticat anul trecut pentru faptul că a luat o decizie similară, alegând să îşi lanseze toate filmele simultan în cinematografe şi în streaming.

Warner Bros. a renegociat unele dintre contractele semnate cu actorii şi regizorii peliculelor sale şi ar fi achitat peste 200 de milioane de dolari pentru a compensa astfel pierderile financiare ale acestora provocate de rezultatele mai slabe de box-office. 

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă