21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalBitcoin, la cel mai scăzut nivel din ultimele cinci luni

Bitcoin, la cel mai scăzut nivel din ultimele cinci luni

Preţul bitcoin pe platforma Bitstamp din Luxembourg a atins în timpul tranzacţiilor de miercuri cel mai redus nivel de la jumătatea lunii mai, de sub 7.300 de dolari, fiind ulterior tranzacţionat în declin cu 6,95%, la 7.471 de dolari pe unitate.

Zuckerberg a recunoscut în timpul audierii în Comisia pentru servicii financiare din Camera Reprezentanţilor că nu ştie dacă Libra va funcţiona.

Dar a încercat să convingă parlamentarii că Facebook nu va susţine nicio măsură a Libra Association, care reuneşte 21 de membri, între care firme de investiţii şi organizaţii non-profit, de lansare a monedei digitale până când aceasta nu va răspunde satisfăcător tuturor îngrijorărilor autorităţilor de reglementare.

”Bitcoin a scăzut rapid imediat după începerea audierii. În prezent, există un sentiment tot mai puternic că am putea să nu vedem niciodată Libra funcţionând, iar acest lucru ar fi un regres pentru întreg spaţiul criptomonedelor”, a spus Edward Moya, analist senior la OANDA, în New York, citat de News.ro.

Libra ar urma să fie o monedă digitală garantată prin rezerve formate din active reale, între care depozite bancare şi obligaţiuni guvernamentale pe termen scurt şi deţinute de o reţea de custozi. Structura are rolul să crească încrederea şi să stabilizeze preţul.

Planurile au fost analizate intens de autorităţile de reglementare, îngrijorate de impactul acestora asupra sistemului financiar, datele private ale utilizatorilor şi posibila folosire a Libra pentru spălare de bani şi finanţarea terorismului.

Bitcoin a avut o tendinţă descendentă în a doua jumătate a acestui an, coborând cu circa 47% faţă de dolar, de la sfârşitul lunii iunie.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă