13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalBill Gates se declară fericit să îşi plătească impozitele. Există şi un...

Bill Gates se declară fericit să îşi plătească impozitele. Există şi un “dar”

El şi-a mai declarat însă şi consternarea că propunerile senatoarei Elizabeth Warren ar putea merge prea departe pentru mulţi americani bogaţi, care sunt îngrijoraţi că impozitelele vor eroda averile, relatează MarketWatch.

”Am plătit taxe de peste 10 miliarde de dolari…Am plătit taxe mai multe ca oricine altcineva, dar sunt fericit să o fac – dacă ar trebui să plătesc 20 de miliarde de dolari, este în regulă. Dar când se afirmă că ar trebui să plătesc 100 de miliarde de dolari, atunci încep să fac nişte calcule legate de ce îmi rămâne …glumesc”, a afirmat Gates, prezent săptămâna trecută la evenimentul DealBook Conference din New York.

Gates şi-a exprimat îndoiala că Warren ar dori să se întâlnească cu el, pe baza discursului său recent faţă de miliardari, între care Leon Cooperman, fondatorul Omega Advisors, care a intrat recent în conflict cu senatoarea din Massachusetts.

”Ştiţi, nu sunt sigur cât este de deschisă sau dacă ar dori să discute cu cineva care are bani foarte mulţi”, a spus Gates, răspunzând unei întrebări dacă ar vorbi cu Warren.

Se pare însă că Warren ar dori să discute cu fondatorul Microsoft, arată un mesaj scris de aceasta pe Twitter, miercurea trecută.

”Sunt întotdeauna fericită să mă întâlnesc cu oamenii, chiar dacă au opinii diferite. BillGates, dacă vom avea ocazia, mi-ar plăcea să vă explic cât veţi plăti pptrivit taxei mele pe avere (promit că nu sunt 100 de miliarde de dolari)”, a scris ea.

Taxa pe avere propusă de Warren este o taxă anuală de 2% pe averea unei gospodării de peste 50 de milioane de dolari şi o taxă suplimentară de 1% pentru averile de peste 1 miliard de dolari. Ar afecta circa 75.000 de gospodării şi ar genera venituri de 2.600-2.750 miliarde de dolari pe parcursul a 10 ani, a relatat Wall Street Journal.

Unii dintre cei mai bogaţi americani şi-au exprimat îngrijorarea că ar părea că averile sunt discreditate, explică News.ro.

Presiunile pentru introducerea taxei pe avere şi discuţiile tot mai numeroase despre inegalitatea veniturilor din Statele Unite au loc în timp ce principalii indici bursieriDow Jones Industrial Average, S&P 500 şi Nasdaq Composite ating niveluri record.

În Statele Unite există peste 600 de miliardari, iar peste 40% dintre aceştia locuiesc în California şi New York, potrivit US News&World Report.

Gates se numără printre miliardarii filantropi care au afirmat că vor dona cel puţin jumătate de averea lor pentru caritate.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă