6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalBill Cosby, declarat vinovat în procesul în care era acuzat de agresiune...

Bill Cosby, declarat vinovat în procesul în care era acuzat de agresiune sexuală

Artistul, în vârstă de 80 de ani, a fost găsit vinovat la toate cele trei capete de acuzare şi riscă, teoretic, o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare, informează Agerpres.

Procesul lui Bill Cosby reprezintă, potrivit Reuters, o victorie decisivă obţinută de procurorii americani în unul dintre primele procese în care a fost judecată o celebritate din industria de divertisment după apariţia mişcării #MeToo.

Bill Cosby, cunoscut pentru interpretarea unui tată de familie iubitor în sitcomul din anii 1980 “The Cosby Show”, riscă 10 ani de închisoare pentru fiecare dintre capetele de acuzare, pentru agresiune sexuală în formă agravată. Starul american a fost acuzat că a drogat-o şi agresat-o sexual pe Andrea Constand, în prezent în vârstă de 45 de ani.

Andrea Constand, fost administrator al echipei feminine de baschet a Universităţii Temple – ale cărei cursuri au fost urmate şi de Bill Cosby -, este una dintre cele 50 de femei care l-au acuzat în mod oficial pe artistul american de agresiune sexuală. Toate celelalte acuzaţii vizează fapte prezumtive care ar fi fost comise în urmă cu prea mult timp în urmă şi, de aceea, nu pot face obiectul unui alt proces.

Bill Cosby a afirmat în cadrul procesului că toate raporturile lui sexuale au fost consensuale.

Decizia unanimă a juriului – alcătuit din şapte bărbaţi şi cinci femei – a fost anunţată joi, la mai puţin de un an după ce un alt juriu nu a putut să ajungă la o hotărâre în cadrul unui prim proces, bazat pe aceleaşi acuzaţii. Din acest motiv, judecătorul de caz a fost obligat să solicite anularea procesului, iar procurorii americani au decis să îl pună din nou sub acuzare pe Bill Cosby.

Primul proces s-a încheiat cu puţin timp înainte de apariţia unui val de acuzaţii de agresiune şi hărţuire sexuală formulate împotriva unor bărbaţi influenţi din industria de divertisment, mass-media şi politică. În urma acelor acuzaţii au apărut mişcările #MeToo şi #TimesUp.

Dezvăluirile făcute de numeroase staruri feminine au încurajat multe alte femei, provenind din toate domeniile de activitate, să facă publice poveştile lor, vorbind – uneori după mulţi ani de tăcere – despre abuzurile la care au fost supuse.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă