11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalBilanţul victimelor exploziilor din Sri Lanka ajunge la 290 de morţi

Bilanţul victimelor exploziilor din Sri Lanka ajunge la 290 de morţi

Poliţia a informat că au fost arestate 24 de persoane în legătură cu atacul, însă guvernul nu a identificat deocamdată atacatorii.

În jur de 500 de persoane sunt rănite şi zeci de cetăţeni străini se află printre cei decedaţi.

Sri Lanka este în stare de şoc după atacuri, cele mai grave violenţe de la încheierea războiului civil în 2009.

Există informaţii conform cărora accesul la reţelele sociale a fost restricţionat pentru a opri valul de dezinformări. Servicii precum Whatsapp sau Facebook nu sunt disponibile pentru multe persoane.

Primele explozii au avut loc la ora locală 08:45 (04:15 ora României), oamenii informând cu privire la şase explozii în intervale scurte de timp.

Trei biserici din Negombo, Batticaloa şi în districtul Kochchikade din Colombo au fost vizate în timpul slujbei de Paşte iar alte trei explozii au avut loc la hotelurile Shangri-La, Kingsbury şi Cinnamon Grand din capitala ţării. În timp ce poliţia îi căuta pe cei responsabili, au avut loc alte două explozii.

Una dintre ele a lovit grădina zoologică din Dehiwala, în sudul Colombo iar a opta explozie a avut loc în apropierea districtului Dematagoda din Colombo în timpul unui raid al poliţiei, ucigând trei poliţişti.

Nu este cunoscut cine se află în spatele atacurilor. Guvernul a informat că ia în calcul posibilitatea ca unele dintre atacuri să fi fost sinucigaşe.

La o conferinţă de presă de duminică seara, premierul Ranil Wickremesinghe a vorbit despre zvonurile conform cărora oficialii ştiau de dinainte de atacuri.

„Trebuie să vedem de ce nu au fost luate măsurile de precauţie potrivite. Nici eu şi nici miniştrii nu au fost informaţi. Deocamdată prioritatea este să găsim atacatorii”, a declarat el.

Majoritatea celor ucişi sunt cetăţeni din Sri Lanka însă Ministerul Afacerilor Externe a informat că 36 de cetăţeni străini se află printre cei decedaţi.

Printre ei se află cel puţin trei cinci britanici, trei danezi, un portughez, trei indieni, doi ingineri din Turcia, un olandez şi o persoană din Japonia.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă