Bilanţul victimelor din Sri Lanka ajunge la 321 de morţi

Ruwan Wijewardene, ministrul Apărării din Sri Lanka, a informat că bilanţul victimelor atacurilor de duminică a ajuns la 321 de morţi, scrie The Guardian.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.04.2019 - 12:02

De asemenea el a informat că atacurile au venit ca răspuns la atentatul terorist de luna trecută de la cele două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă.

Informaţiile au fost oferite de Wijewardeneîntr-o sesiune extraordinară a parlamentului, marţi după-amiaza.

Un memoriu al serviciilor secrete a circulat între unii miniştri în săptămânile dinainte de atac în care era precizat că un membru al grupării teroriste a început să posteze „conţinut extremist” pe conturile sale de pe reţelele sociale imediat după atacul unui extremist de dreapta asupra a două moschei din Noua Zeelandă, care a dus la moartea a 50 de oameni.

Experţii consideră însă că natura sofisticată a atacului şi echipamentul folosit sugerează că un astfel de atac ar fi necesitat mai multe luni de pregătire.

Un videoclip în care poate fi văzut unul dintre atacatori în momentul în care intră în biserică a fost difuzat de canalul indian TV 9. Atacatorul poartă un ghiozdan în timp ce intră în Biserica Sfântul Sebastian.

Unul dintre supravieţuitorii atacului de la biserica Sf. Sebastian susţine că un bărbat „foarte tânăr şi inocent” a intrat în clădire şi i-a atins bunica pe cap.

„La sfârşitul slujbei, familia mea a văzut un tânăr cum intră în biserică, cu un ghiozdan greu. În treacăt, mi-a atins bunica pe cap. Era atacatorul”, a declarat Dilip Fernando.

Comentarii