5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalBilanţul victimelor din Sri Lanka ajunge la 321 de morţi

Bilanţul victimelor din Sri Lanka ajunge la 321 de morţi

De asemenea el a informat că atacurile au venit ca răspuns la atentatul terorist de luna trecută de la cele două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă.

Informaţiile au fost oferite de Wijewardeneîntr-o sesiune extraordinară a parlamentului, marţi după-amiaza.

Un memoriu al serviciilor secrete a circulat între unii miniştri în săptămânile dinainte de atac în care era precizat că un membru al grupării teroriste a început să posteze „conţinut extremist” pe conturile sale de pe reţelele sociale imediat după atacul unui extremist de dreapta asupra a două moschei din Noua Zeelandă, care a dus la moartea a 50 de oameni.

Experţii consideră însă că natura sofisticată a atacului şi echipamentul folosit sugerează că un astfel de atac ar fi necesitat mai multe luni de pregătire.

Un videoclip în care poate fi văzut unul dintre atacatori în momentul în care intră în biserică a fost difuzat de canalul indian TV 9. Atacatorul poartă un ghiozdan în timp ce intră în Biserica Sfântul Sebastian.

Unul dintre supravieţuitorii atacului de la biserica Sf. Sebastian susţine că un bărbat „foarte tânăr şi inocent” a intrat în clădire şi i-a atins bunica pe cap.

„La sfârşitul slujbei, familia mea a văzut un tânăr cum intră în biserică, cu un ghiozdan greu. În treacăt, mi-a atins bunica pe cap. Era atacatorul”, a declarat Dilip Fernando.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă