23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalBilanţul seismului din Japonia a ajuns la 44 de morţi

Bilanţul seismului din Japonia a ajuns la 44 de morţi

Aproximativ 40.000 de salvatori (pompieri, poliţişti, soldaţi) rămân mobilizaţi la faţa locului pentru a acorda sprijin locuitorilor, dintre care peste 2.700 se află încă în adăposturi temporare.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în localitatea Atsuma, unde mai multe case au fost îngropate de o alunecare de teren de proporţii provocată de cutremurul cu magnitudinea de 6,6.

”Guvernul va lua toate măsurile necesare astfel încât toată lumea să se poată întoarce la o viaţă normală şi în siguranţă în cel mai scurt timp posibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga, cu ocazia unei conferinţe de presă.

Acesta a făcut, de asemenea, apel la locuitori să fie vigilenţi întrucât în zonă sunt aşteptate precipitaţii, ceea ce ar putea declanşa alunecări de teren.

Premierul nipon Shinzo Abe, care a vizitat duminică zona afectată de seism, a promis că va face ”tot posibilul” pentru a reconstrui zonele afectate de recentele catastrofe naturale.

Cu puţin timp înaintea producerea seismului din Hokkaido, vestul ţării a fost lovit de un taifun violent, care a provocat 11 decese şi a determinat închiderea aeroportului din Kansai (Osaka).

De la începutul lui iulie, arhipelagul nipon a fost afectat de precipitaţii fără precedent, care au provocat inundaţii şi alunecări de teren, provocând moartea a peste 220 de persoane.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă