15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalBilanţul morţilor în urma exploziei unei conducte de benzină a ajuns la...

Bilanţul morţilor în urma exploziei unei conducte de benzină a ajuns la 94 de persoane

UPDATE. Explozia s-a produs vinerea trecută după ce aproximativ 800 de persoane din oraşul Tlahuelilpan s-au strâns pentru a colecta combustibilul care ţâşnea dintr-o conductă care fusese spartă de câţiva indivizi care voiau să fure benzină.

Centrul Mexicului a fost lovit de o criză a combustibilului în urma deciziei preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador de a organiza razii împotriva hoţilor cu aproximativ o lună în urmă, cerând închiderea conductelor de petrol într-un efort de a pune capăt activităţii infracţionale.

Ministrul pentru Securitate Publică, Alfonso Durazo, a anunţat că incendiul a fost stins sâmbătă, puţin după ora locală 0.00 (8.00, ora României). Este cel mai grav incident de acest gen din ultimii ani din Mexic.

 

La o conferinţă de presă comună cu preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador, Fayad a anunţat că alte 76 de persoane au fost rănite în explozia de vineri seara.

Zeci de cadavre sunt pe terenul unde a avut loc explozia în oraşul Tlahuelilpan. Zona a fost izolată şi înconjurată de soldaţi.

Terenul era plin de pantofi şi haine arse precum şi de găleţi folosite de persoane pentru a aduna combustibilul. Rudele victimelor stau împreună, unele dintre ele plângând.

Lopez Obrador a promis că guvernul său va face eforturi considerabile pentru a opri furtul de combustibil, care a costat ţara miliarde de dolari în ultimii ani. Autorităţile suspectează că această conductă a fost spartă de hoţi.

Lopez Obrador a lansat o campanie împotriva hoţilor de combustibil pe 27 decembrie şi a ordonat închiderea temporară a conductelor pentru a opri furturile care creează pierderi de miliarde de dolari firmei de stat Petroleos Mexicanos (Pemex).

„Departe de a se opri lupta împotriva furtului, va deveni mai puternică, vom continua până când vom eradica aceste practici”, a afirmat Lopez Obrador.

Imaginile video de pe reţelele sociale care arată oameni cum umplu găleţi cu combustibil de la conductă dimineaţa în prezenţa forţelor armate a ridicat întrebări privind lipsa unei intervenţii.

Guvernul a informat că soldaţii au ajuns la faţa locului după ce Penex a identificat furtul, însă nu au putut securiza zona la timp.

„Erau prea multe persoane acolo iar armata s-a retras pentru a evita problemele. Chiar când se retrăgeau a avut loc explozia”, a afirmat ministrul Securităţii Publice Alfonso Durazo.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă