Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bilanţul inundaţiilor din Iran a crescut la 62 de morţi

Bilanţul inundaţiilor de o amploare fără precedent care afectează Iranul de peste două săptămâni a ajuns la 62 de morţi, a anunţat miercuri directorul Organizaţiei iraniene de medicină legală, Ahmad Shojaee, relatează joi AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.04.2019 - 12:43

Cea mai afectată provincie este Fars, în sud-vestul ţării, unde 21 de persoane şi-au pierdut viaţa, a declarat Shojaee pentru agenţia de presă iraniană Fars. Celelalte două provincii cel mai afectate sunt Lorestan (vest) cu 14 morţi şi Golestan (nord) cu 8 morţi.

Decese au fost semnalate în 11 din cele 31 de provincii ale ţării. Bilanţul ar putea creşte, a afirmat agenţia de presă Isna, subliniind că bilanţul actual este cel al victimelor înregistrate de poliţia judiciară pe întreg teritoriul Iranului.

Iranul este afectat de ploi abundente de peste 15 zile.

Un prim val de inundaţii a lovit nord-estul Iranului pe 19 martie şi un al doilea val vestul şi sud-vestul ţării pe 25 martie, provocând moartea a 45 de persoane în întreaga ţară. Din 1 aprilie, noi ploi torenţiale s-au abătut asupra vestului şi sud-vestului ţării.

Inundaţiile au afectat reţeaua rutieră. Astfel, "78 de drumuri interurbane au fost blocate, în timp ce 2.199 de drumuri rurale şi 84 de poduri au fost afectate de inundaţii", a declarat Behnam Saeedi, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Naţionale de Gestionare a Dezastrelor.

"În 15 provincii, 141 râuri au ieşit din matcă şi au fost semnalate circa 400 de alunecări de teren", a spus el la televiziunea publică.

Potrivit guvernului iranian, inundaţiile au afectat circa 12.000 km de drumuri sau 36% din reţeaua rutieră a ţării.

Comentarii

loading...