8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalBilanț OMS: Coronavirusul a provocat peste 500.000 de decese, la nivel mondial

Bilanț OMS: Coronavirusul a provocat peste 500.000 de decese, la nivel mondial

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 163.000 noi contagieri, în descreştere uşoară faţă de zilele precedente, în timp ce numărul deceselor a fost de 3.900, uşor inferior faţă de zilele anterioare.

Continentul american, cu 5,2 milioane de contagieri, concentrează aproape jumătate dintre cazurile globale, urmat de Europa cu 2,69 de milioane şi de Orientul Mijlociu, care a depăşit deja pragul de un milion de cazuri.

În privinţa ţărilor, SUA conduc în continuare lista cu cel mai mare număr de cazuri, cu peste 2,5 milioane de cazuri, urmate de Brazilia, Rusia şi India, în timp ce Peru ocupă locul şase, Chile se clasează pe şapte, Spania pe opt, iar Mexic pe unsprezece.

Mexic ocupă în schimb locul şapte pe lista ţărilor cu cel mai mare număr de decese – peste 27.000 – în timp ce Peru se clasează pe 11, cu peste 9.500 de morţi, lista fiind condusă însă detaşat de Statele Unite, cu peste 126.000 de decese.

Datele autorităţilor sanitare naţionale arată că 5,8 milioane de pacienţi, mai mult de jumătate din total, s-au vindecat de COVID-19, în timp ce aproximativ 58.000 de pacienţi – adică 1% din cazurile active, după ce în ultimele luni a fost de 2 % – se află în stare gravă sau critică.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă