Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bilanț OMS: Coronavirusul a provocat peste 500.000 de decese, la nivel mondial

Cazurile la nivel global de COVID-19 au ajuns miercuri la 10,32 de milioane, iar cel al deceselor la 507.435, potrivit cifrelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Share

Rl online 0 comentarii

01.07.2020 - 20:51

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 163.000 noi contagieri, în descreştere uşoară faţă de zilele precedente, în timp ce numărul deceselor a fost de 3.900, uşor inferior faţă de zilele anterioare.

Continentul american, cu 5,2 milioane de contagieri, concentrează aproape jumătate dintre cazurile globale, urmat de Europa cu 2,69 de milioane şi de Orientul Mijlociu, care a depăşit deja pragul de un milion de cazuri.

În privinţa ţărilor, SUA conduc în continuare lista cu cel mai mare număr de cazuri, cu peste 2,5 milioane de cazuri, urmate de Brazilia, Rusia şi India, în timp ce Peru ocupă locul şase, Chile se clasează pe şapte, Spania pe opt, iar Mexic pe unsprezece.

Mexic ocupă în schimb locul şapte pe lista ţărilor cu cel mai mare număr de decese - peste 27.000 - în timp ce Peru se clasează pe 11, cu peste 9.500 de morţi, lista fiind condusă însă detaşat de Statele Unite, cu peste 126.000 de decese.

Datele autorităţilor sanitare naţionale arată că 5,8 milioane de pacienţi, mai mult de jumătate din total, s-au vindecat de COVID-19, în timp ce aproximativ 58.000 de pacienţi - adică 1% din cazurile active, după ce în ultimele luni a fost de 2 % - se află în stare gravă sau critică.

Comentarii