13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalBiden acceptă nominalizarea democraților și promite să încheie „sezonul întunericului”

Biden acceptă nominalizarea democraților și promite să încheie „sezonul întunericului”

Democratul Joe Biden a promis să unească America profund împărțită și să conducă țara „pentru a depăși acest sezon al întunericului”, joi seara, în discursul său de acceptare a candidaturii la președinția Stattelor Unite, un moment îndelung așteptat, care a venit la peste 30 de ani după ce a candidat pentru prima oară la președinție.

Biden, în vârstă de 77 de ani, a refuzat să accepte nominalizarea în fața unei mulțimi zgomotoase în plină pandemie, rostind cel mai consecvent discurs al carierei sale de aproape jumătate de secol, în viața publică, intr-o sală de evenimente din interiorul Chase Center, în apropierea casei sale din Wilmington, Delaware , în ultima seară a Convenției Naționale Democrate.

„Aici și acum, vă dau cuvântul meu, dacă îmi veți încredința președinția, mă voi baza pe cel mai bun dintre noi, nu pe cel mai rău”, a spus Biden. „Voi fi un aliat al luminii, nu al întunericului. Noi, împreună, putem și vom învinge acest sezon al întunericului din America. Vom alege speranța în locul fricii, fapte în detrimentul fanteziei, corectitudinea în locul privilegiului”.

Biden a prezentat alegerile din noiembrie ca o „luptă pentru sufletul acestei națiuni”, rememorând cuvintele pe care le-a folosit atunci când și-a lansat cea de-a treia ofertă prezidențială, în cursul anului trecut. El a spus că țara se confruntă cu patru crize istorice: pandemia coronavirusului, căderea economică, nedreptatea rasială și schimbările climatice.

Candidatul Democrat a promis că va fi un „președinte american” care să „muncească din greu pentru cei care nu îl susțin”, atrăgând un contrast puternic cu președintele Trump, care își atacă și își amenință criticii. Fără să menționeze numele rivalului, Biden l-a acuzat pe Donald Trump că a „eșuat în datoria sa fundamentală față de națiune”, gestionând greșit pandemia. „Tragedia prin care trecem astăzi este că situația nu a trebuit să fie atât de dramatică”, a spus Biden despre criză, care a ucis peste 170.000 de americani și a infectat mai mult de 5 milioane, mult mai mult decât oricare altă țară din lume.

”Nu a reușit să ne protejeze, a spus Biden despre Trump. Nu a reușit să protejeze America. Și, dragi prieteni americani, acest lucru este de neiertat. ”

Nominalizarea prezidențială acoperă o încercare continuă, de ani de zile pentru Biden, care și-a manifestat interesul pentru președinția SUA în mod intermitent din 1987. În primul său mandat, ca tânăr senator, Biden a pledat pentru o schimbare a generațiilor de politicieni, însă campania sa s-a încheiat brusc pe fondul unui scandal de plagiat și a unei lipsae în materia nucleului de susținători politici.
Douăzeci de ani mai târziu, Biden a candidat din nou pentru nominalizarea din partea democraților, uzând de o platformă care a pus accentul pe lunga sa experiență, însă a fost depășit de candidaturile istorice ale lui Barack Obama și Hillary Clinton.
Biden s-a gândit din nou la candidatură în 2016. Dar, după moartea fiului său cel mai mare, Beau, a exclus oficial această posibilitate, într-o decizie pe care mulți au crezut-o ca fiind de naturpă a stinge pentru totdeauna visul său de a ocupa biroul Oval.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă