12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalBiden a câștigat oficial suficienți delegați ai Partidului Democrat pentru a câștiga...

Biden a câștigat oficial suficienți delegați ai Partidului Democrat pentru a câștiga nominalizarea

Biden a câștigat oficial suficienți delegați ai Partidului Democrat pentru a câștiga nominalizarea la convenția din august din Milwaukee. Scriu jurnaliștii de la Wall Street Journal.
Reperul este în mare măsură simbolic, având în vedere că toți concurenții domnului Biden au renunțat la cursă. Fostul vicepreședinte a fost luni întregi prezumtiv nominalizat.
“A fost o onoare să concurăm alături de unii dintre cele mai talentate grupuri de candidați pe care partidul democrat a desfășurat-o vreodată – și sunt mândru să spun că vom intra la aceste alegeri generale într-un partid unit”, a spus domnul Biden vineri seară despre nominalizarea sa. „Voi petrece în fiecare zi de acum și până pe 3 noiembrie luptând pentru a câștiga voturile americanilor din toată această țară mare, astfel încât, împreună, să putem câștiga bătălia pentru sufletul acestei națiuni și să ne asigurăm că pe măsură ce ne vom reconstrui economia, toată lumea își va reveni.
Iată un ghid al procesului Convenției Naționale Democratice din 2020, de ce contează că domnul Biden a ocupat candidatura și ce urmează pentru senatorul Bernie Sanders și susținătorii săi.

Ce este oricum un delegat?
Delegații sunt persoane – de regulă activiști sau oficiali ai Partidului Democrat local – care reprezintă statul lor de origine la convenție. Cele mai multe voturi ale delegaților sunt acordate candidaților în mod proporțional pe baza rezultatelor unor comitete locale de partid sau primare.
De obicei, delegații se adună în persoană la convenție pentru a-și face alocările oficiale în timpul apelurilor de stat la stat. Un candidat trebuie să câștige majoritatea voturilor – 1.991 – pentru a-și asigura candidatura.
Convenția democratică este în prezent prevăzută pentru 17-20 august, deși nu este clar ce formă va lua dacă recomandările privind distanțarea socială rămân în vigoare din cauza pandemiei coronavirusului.

Cine sunt superdelegații?

Așa numiții superdelegați sunt vechii din partid, cum ar fi foști președinți și funcționari aleși, care sunt liberi să sprijine pe oricine doresc la convenție. Aceștia nu sunt incluși în numărul delegaților pe care domnul Biden le-a câștigat din primare.
În conformitate cu noile reguli DNC, superdelegații nu mai primesc un cuvânt cu privire la primul tur de scrutin la convenție dacă este contestat. Dacă domnul Biden ar fi intrat în convenție cu mai puțin de 1.991 de voturi angajate în urma procesului primar, superdelegații l-ar fi putut pune pe marginea celei de-a doua runde de vot.
Dar, de când domnul Biden a trecut nota 1.991, rolul superdelegatilor este în esență discutabilă.

Ce se întâmplă cu delegații alocați pentru candidații care au renunțat?

Delegații democrați nu au obligația legală de a vota pentru candidații cărora le sunt repartizați, însă oficialii DNC spun că, de obicei, o fac oricum. Acest lucru se datorează faptului că candidații la președinție, inclusiv cei care renunță, au dreptul să revizuiască lista persoanelor care doresc să fie delegații lor la convenție. De obicei, delegații sunt susținători ai candidatului la președinție, căruia i se angajează și se așteaptă să voteze persoana respectivă.
În unele primare pre electorale, candidații retrași au spus că delegații lor erau liberi să sprijine pe cine doresc. Acest lucru nu s-a întâmplat de data aceasta, dar toți candidații care au obținut delegați l-au susținut pe fostul vicepreședinte Biden. Așadar, oficialii de partid spun că, dacă delegații foștilor candidați ar susține pe cineva, aproape sigur ar fi domnul Biden.
Sanders are o mulțime de delegați. Ce îi va aduce acest lucru?Înainte de a renunța la candidatura sa, domnul Sanders a ajuns la o înțelegere cu campania Biden pentru a-i permite să continue colectarea delegaților ca și cum ar fi încă în cursă. Asta îi va da, probabil, mai multă putere la convenție pentru a face lucruri precum pledarea pentru modificări la regulile partidului și pentru a forma platforma oficială 2020. Se arată în analiza lui Joshua Jamerson, joshua.jamerson@wsj.com.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă