Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bernie Sanders îşi anunţă candidatura Casa Albă

Senatorul independent american Bernie Sanders şi-a anunţat marţi candidatura la învestitura Partidului Democrat în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020 în Statele Unite, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2019 - 14:39

Bernie Sanders, în vârstă de 77 de ani, a fost înfrânt în cursa pentru învestitura democrată în 2016 de către Hillary Clinton.

El şi-a anunţat decizia de a candida la postul public de radio din Vermont, statul pe care-l reprezintă în Camera superioară a Congresului.

”Voiam să-i informez mai întâi pe locuitorii Vermontului”, a declarat el postului de radio din acest stat, situat în nord-estul Statelor Unite, după care a acordat un interviu exclusiv postului CBS, scrie The Huffington Post.

Fostul rival al lui Hillary Clinton în alegerile primare democrate din 2016 era considerat atunci un outsider, însă a luptat puternic împotriva fostului secretar de Stat. Clinton a obţinut învestitura democrată, după care a fost înfrântă de Donald Trump.

Întrebat care este diferenţa faţă de campania din 2016, senatorul independent apropiat democraţilor a răspuns la CBS că ”vom câştiga. Vom lansa totodată ceea ce consider o mişcare populară fără precedent în istoria americană”.

ÎN AŞTEPTAREA LUI JOE BIDEN

Aproximativ zece democraţi - între care Kamala Harris, Amy Klobuchar, Elizabeth Warren şi Cory Booker - s-au lansat deja în cursa internă, iar candidatura lui Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, se lasă aşteptată.

Principala atracţie a celor doi septuagenrai constă într-o calitate crucială, şi anume ameninţarea pe care o reprezintă la adresa preşedintelui republican, atât prin capacitatea lor de a atrage alegători, cât şi prin discurs, care le permite să răspundă fără probleme atacurilor persoanle ale lui Donald Trump, scrie site-ul.

În această campanie a alegerilor primare, Bernie Sanders, care se prezintă drept un ”democrat socialist” a apărat ideea unei asigurări de sănătate universale, a unei universităţi publice gratuite şi a unui salariu minim orar de 15 dolari (13,3 euro).

El a fost ales în Camera Reprezentanţilor în perioada 1990-2006, după care a devenit senator. Bernie Sanders a fost reales confortabil ultima dată în alegerile de la jumătatea mandatului, în noiembrie.

Membru al aripii stângi a Partidului Democrat, Bernie Sanders rămâne popular în rândul democraţilor, însă unii membri ai formaţiunii se întreabă dacă un bărbat alb septuagenar este candidatul de care au nevoie.

Comentarii

loading...