7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalBerlinul deţine proba că Huawei a colaborat cu spionajul chinez

Berlinul deţine proba că Huawei a colaborat cu spionajul chinez

”La sfârşitul lui 2018, Statele Unite ne-au trimis informaţii potrivit cărora Huawei a cooperat în mod dovedit cu autorităţile chineze în domeniul securităţii”, scrie ziarul, cirând un document confidenţial de la Ministerul german de Externe.

Contactate de Reuters, nici diplomaţia germană nu a comentat dezvăluirile.

Dezvăluirile Handelsblatt ar urma să alimenteze o dezbatere aprigă în interiorul Guvernului german cu privire la problema excluderii sau nu a Huawei de la dezvoltarea pe teritoriul german a unei reţele mobile de generaţia cincea (5G).

Washingtonul acuză Huawei de spionaj în contul Beijingului şi îşi îndeamnă aliaţii să nu se aprovizioneze de la grupul chinez în construirea reţelelor lor 5G. Huawei respinge aceste acuzaţii.

Partidul Social-Democrat german (SPD), care face parte din Guvern, alături de Uniunea Creştin Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin Socială (CSU), reclamă excluderea specialistului chinez în echipamente de reţea, însă conservatorii Angelei Merkel sunt împărţiţi, în contextul în care operatorii germani, cu toţii clienţi ai Huawei, avertizează că interzicerea grupului chinez ar antrena întârzieri importante şi ar costa miliarde de euro.

Comisia Europeană (CE) urma să oublice miercuri un ansamblu de directive menite să definească o poziţie comună în acest subiect, aminteşte News.ro.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Nicolae Ciucă, noi declarații despre situația doctorului Cătălin Cîrstoiu

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în coaliţie s-a decis să existe o clarificare din partea medicului Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL pentru Primăria...

O fostă câștigătoare de la „Vocea României”, mărturie dureroasă despre experiența nașterii: „A fost foarte traumatizantă. Cadrele medicale înjurau, vorbeau foarte urât!”

Cristina Bălan, artista care în 2015 a câștigat marele trofeu la „Vocea României", a povestit experiența traumatizantă pe care a trăit-o în urmă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă