Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Berlinul deţine proba că Huawei a colaborat cu spionajul chinez

Guvernul german se află în posesia unor probe care arată că Huawei, primul producător mondial de echipament de telecomunicaţii, a colaborat cu serviciile chineze de informaţii, dezvăluie în ediţia de miercuri Handelsblatt, relatează Reuters.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 29.01.2020 - 14:23

”La sfârşitul lui 2018, Statele Unite ne-au trimis informaţii potrivit cărora Huawei a cooperat în mod dovedit cu autorităţile chineze în domeniul securităţii”, scrie ziarul, cirând un document confidenţial de la Ministerul german de Externe.

Contactate de Reuters, nici diplomaţia germană nu a comentat dezvăluirile.

Dezvăluirile Handelsblatt ar urma să alimenteze o dezbatere aprigă în interiorul Guvernului german cu privire la problema excluderii sau nu a Huawei de la dezvoltarea pe teritoriul german a unei reţele mobile de generaţia cincea (5G).

Washingtonul acuză Huawei de spionaj în contul Beijingului şi îşi îndeamnă aliaţii să nu se aprovizioneze de la grupul chinez în construirea reţelelor lor 5G. Huawei respinge aceste acuzaţii.

Partidul Social-Democrat german (SPD), care face parte din Guvern, alături de Uniunea Creştin Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin Socială (CSU), reclamă excluderea specialistului chinez în echipamente de reţea, însă conservatorii Angelei Merkel sunt împărţiţi, în contextul în care operatorii germani, cu toţii clienţi ai Huawei, avertizează că interzicerea grupului chinez ar antrena întârzieri importante şi ar costa miliarde de euro.

Comisia Europeană (CE) urma să oublice miercuri un ansamblu de directive menite să definească o poziţie comună în acest subiect, aminteşte News.ro.

Comentarii

loading...