40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInternaționalBerlin Charite: Navalnîi va supraviețui! Medicii siberieni spun că ei i-au salvat...

Berlin Charite: Navalnîi va supraviețui! Medicii siberieni spun că ei i-au salvat viața

 Medicii de la spitalul siberian care l-au tratat prima dată pe politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi au declarat luni că i-au salvat viața, precum și că nu au găsit urme de otravă în sistemul său.
 
 
Navalnîi, un opozant de mult timp al președintelui Vladimir Putin, s-a îmbolnăvit grav joi, aliații săi cred că a fost o otrăvire, el a fost transportat sâmbătă în Germania pentru tratament.
 
„I-am salvat viața cu mult efort și muncă”, a declarat medicul șef Alexander Murakhovsky reporterilor la o conferință de presă organizată în orașul siberian Omsk.
 
„Dacă am fi găsit un fel de otravă sau care ar fi fost cumva confirmată, atunci ar fi fost mult mai ușor pentru noi. Ar fi fost un diagnostic clar, o afecțiune clară și un tratament bine cunoscut”, a declarat Anatoly Kalinichenko, medic senior la spital.
 
Medicii ruși nu au spus luni ce anume au făcut pentru a-i salva viața lui Navalnîi sau pentru ce l-au tratat. Săptămâna trecută au spus că l-au diagnosticat cu boli metabolice, posibil cauzate de scăderea glicemiei.
 
Medicii au negat că ar fi fost presați de autorități în timpul tratamentului lui Navalnîi.
 
Aliații lui Navalnîi i-au acuzat pe doctori că au întârziat transportarea lui Navalnîi în Germania. Inițial, doctorii au declarat că Navalnîi nu era într-o stare adecvată pentru a fi transportat acolo pentru tratament.
 
Jaka Bizilj, fondatorul Fundației Germane Cinema for Peace, a declarat în weekend tabloidului Bild că Navalnîi, care este tratat într-un spital german, va supraviețui.
 
El a spus: „Navalnîi va supraviețui atacului otrăvitor, dar va fi incapabil luni de zile ca politician”.
 
Kira Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, a declarat însă că nu există încă detalii noi despre starea politicianului și că doar ea sau medicii care îl tratează vor putea oferi informații fiabile.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă