14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalBenjamin Netanyahu, premierul Israelului este în vizită în Ucraina

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului este în vizită în Ucraina

Vizita lui Netanyahu la Kiev survine la mai puţin de o lună înainte de o nouă candidatură a sa pentru funcţia de premier al Israelului, iar alegătorii israelieni cu legături în această fostă republică sovietică reprezintă un factor important în alegeri.

“Avem sute de mii de cetăţeni israelieni din Ucraina care reprezintă o ‘punte vie’ între cele două ţări, iar legătura dintre noi este tot mai strânsă”, a subliniat Netanyahu într-un comunicat înainte de vizita sa.

Este preconizat ca premierul israelian să discute asupra unei zone de liber-schimb şi a unui acord privind pensiile cu preşedintele ucrainean Zelenski, învestit în funcţie în urmă cu trei luni, în condiţiile în care Israelul şi Ucraina caută să-şi consolideze relaţiile, potrivit comunicatului emis de biroul de presă al lui Netanyahu.

Netanyahu şi Zelenski au avut o întrevedere privată la Palatul Prezidenţial din Kiev, potrivit comunicatelor emise de ambele părţi, urmând ca după aceasta cei doi lideri să aibă o întrevedere extinsă alături de ministrul israelian pentru Ierusalim şi pentru protecţia mediului, Ze’ev Elkin, născut în oraşul Harkov care astăzi este parte a Ucrainei, şi de ministrul-adjunct al afacerilor externe al Israelului, Tzipi Hotovely.

Netanyahu candidează pentru funcţia de premier în timpul alegerilor generale ce vor avea loc la 17 septembrie în Israel.

Liderul partidului de dreapta Israel Beitenu, Avigdor Liberman, care a blocat formarea unui guvern în urma victoriei lui Netanyahu din aprilie, este de aşteptat să fie un factor important în alegerile ce urmează. Liberman, un imigrant născut la Chişinău, care pe atunci făcea parte din Uniunea Sovietică, se bucură de susţinerea a numeroşi imigranţi din această zonă ex-sovietică.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă