Benjamin Netanyahu aprobă intervențiile militare occidentale din Siria

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi-a exprimat sâmbătă susţinerea pentru loviturile aeriene împotriva Siriei, lansate noaptea trecută de SUA, Franţa şi Regatul Unit, informează AFP.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 14.04.2018 - 22:47

Potrivit postului public de radio, Israelul a fost anunţat dinainte despre riposta la presupusa folosire a unui gaz toxic, împotriva rebelilor sirieni. Luni, Israelul a condamnat atacul chimic de sâmbăta trecută de la Douma, în apropierea capitalei siriene, şi a acuzat regimul de la Damasc de o crimă împotriva umanităţii.

"În urmă cu un an, am afirmat că Israelul susţine total decizia preşedintelui Donald Trump de a se mobiliza împotriva utilizării şi diseminării armelor chimice", a reamintit Netanyahu într-un comunicat, precizând că această susţinere nu s-a schimbat. "Azi-dimineaţă, Statele Unite, Franţa şi Regatul Unit au arătat că angajamentul lor nu se limitează la proclamaţii de principiu", a mai declarat premierul.

"Trebuie să-i fie clar preşedintelui Assad (Bashar al-Assad, preşedintele Siriei - n. red.) că eforturile sale necontenite de a obţine şi folosi arme de distrugere în masă, dispreţul său inacceptabil pentru dreptul internaţional şi perimsiunea acordată Iranului şi aliaţilor săi de a se instala militar în Siria pune în pericol această ţară", mai arată comunicatul citat de AGERPRES.

Comentarii