Benjamin Netanyahu a fost inculpat pentru CORUPȚIE

Procurorul general israelian a anunţat joi inculparea premierului în exerciţiu Benjamin Netanyahu cu privire la ”corupţie” în mai multe dosare.

Rl online 0 comentarii

21.11.2019 - 19:02

Procurorul general din Israel, Avichai Mandelblit, a anunţat joi seară definitivarea procedurii de inculpare a premierului în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, pentru acte de corupţie, urmând ca acuzaţiile formale să fie transmise instanţei potrivit.

"Decizia procurorului general în cazul premierului a fost luată după analizarea atentă a numeroaselor dubii exprimate de avocaţii acestuia în cursul audierilor desfăşurate la începutul lunii octombrie 2019. Toate suspiciunile au fost analizate profund, în cadrul procedurii prin care Biroul procurorului general a verificat sute de pagini referitoare la dubiile exprimate la audieri", anunţă Parchetul General din Israel.

Procurorul general Avichai Mandelblit a decis în februarie inculparea premierului Benjamin Netanyahu pentru luare de mită şi abuz de încredere, în trei dosare penale. Benjamin Netanyahu a fost audiat în octombrie, pentru a-şi prezenta argumentele împotriva inculpării. Acum, procedura de inculpare a fost definitivată, iar acuzaţiile vor fi prezentate formal instanţei judiciare.

Netanyahu, care expediază afacerile curente în urma alegerilor din aprilie, este suspectat de faptul că a acceptat în mod ilegal cadouri în valoare de 265.000 de dolari şi a oferit diverse avantaje în schimbul unei acoperiri mai favorabile într-un ziar şi pe un site de ştiri israelian.

Liderul Partidului Likud (dreapta), care neagă că a comis vreo infracţiune, riscă până la zece ani de închisoare cu privire la corupţie şi câte trei ani de închisoare pentru fiecare dintre celelalte două capete de inculpare, de fraudă şi abuz de încredere.

 

 

Comentarii