Belarus își va închide frontierele cu Lituania și Polonia

Belarus a anunțat, prin vocea președintelui Aleksandr Lukaşenko, că își va închide frontierele cu Polonia şi Lituania. De asemenea, conform acestuia, ar urma o întărire a controalelor la frontiera cu Ucraina.

Share

Rl online 0 comentarii

17.09.2020 - 22:42

Anunţând închiderea frontierei vestice a Belarus cu cele două ţări membre ale UE, președintele în vârstă de 66 de ani a spus: „Suntem forţaţi să retragem trupele de pe străzi”.

La un forum al femeilor desfăşurat joi la Minsk, preşedintele belarus le-a transmis popoarelor din cele trei ţări vecine menţionate: „Opriţi politicienii fără minte, nu-i lăsaţi să declanşeze un război!”

Această declaraţie intervine în timp ce criza politică nu slăbeşte în fosta republică sovietică, confruntată cu o vastă mişcare de contestare populară după alegerile prezidenţiale din 9 august.

Respins de opoziţie care evocă o consultare trucată, scrutinul a dus la reconfirmarea mandatului lui Aleksandr Lukaşenko aflat la putere din 1994.

Polonia şi Lituania au denunţat aceste alegeri, apreciindu-le drept fraudate, şi au primit mai mulţi opozanţi care au fugit de regimul de la Minsk.

Comentarii