Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Beijingul: Panică inutilă, legată de coronavirus

Ambasadorul Chinei la ONU, Xu Chen, a avertizat, la Geneva, în legătură cu "panica inutilă" şi măsurile de precauţie "excesive" luate de unele ţări în faţa epidemiei provocate de coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

31.01.2020 - 19:04

"Nu este nevoie să intraţi în panică inutil şi nici să luaţi măsuri excesive", a declarat oficialul chinez în cadrul unei conferinţe de presă de la Geneva, subliniind că "OMS are încredere deplină în China".

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că restricţiile de circulaţie a persoanelor şi a mărfurilor în timpul unei urgenţe de sănătate publică se pot dovedi "ineficiente", pot perturba distribuirea ajutorului şi ar putea afecta economia în ţările afectate.

Vineri, OMS a subliniat că închiderea frontierelor poate fi contraproductivă, deoarece ar putea determina cetăţenii să călătorească ilegal, favorizând răspândirea epidemiei.

Numărul pacienţilor contaminaţi se apropie de 10.000 în China continentală (excluzând Hong Kong şi Macao) şi depăşeşte numărul celor afectaţi în perioada epidemiei de SARS (sindromul respirator sever acut) din 2002-2003. Dacă marea majoritate a cazurilor de contaminare rămân localizate în China, în principal în provincia Hubei (centru) şi capitala acesteia, Wuhan, o sută de cazuri au fost de asemenea raportate în alte 20 de ţări, inclusiv în Europa.

Xu Chen a declarat că doar 1% dintre persoanele afectate de virus trăiesc în afara Chinei, "ceea ce înseamnă că măsurile luate de China sunt foarte eficiente".

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decretat joi că epidemia provocată de noul coronavirus apărut în China şi care s-a răspândit în mai multe regiuni ale lumii constituie ''o urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional''.

Chen, primul oficial chinez care a făcut declaraţii după acest anunţ, a declarat că măsura "a fost luată pentru a evita răspândirea epidemiei, nu împotriva unei anumite ţări".

"Atât timp cât avem încredere, cred că putem câştiga bătălia. Cooperarea internaţională şi încrederea sunt ceea ce avem nevoie", a insistat el.

Comentarii

loading...