Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bashar al-Assad a returnat Franței Legiunea de Onoare, prin intermediul Ambasadei României

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a returnat Franţei Legiunea de Onoare acordată în 2001, potrivit unei infornaţii postate pe pagina de Facebook a Preşedinţiei Siriene.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 20.04.2018 - 07:27

Pe rețeaua de socializare este postată şi o imagine în care decoraţia este predată prin Ambasada României, cea care reprezintă interesele franceze la Damasc.

Assad a fost decorat cu Legiunea de onoare în grad de Mare Cruce în 2001, de către preşedintele francez de la acea vreme Jacques Chirac, la puţin timp după ce liderul srrian a preluat puterea. Cabinetul preşedintelui francez  Emmanuel Macron a anunţat luni că este în curs "o procedură disciplinară pentru retragerea Legiunii de Onoare".

Siria a precizat că decizia de returnare a decoraţiei survine participării Franţei la atacurile aeriene de la sfârşitul săptămânii trecute, care au vizat obiective având legătură cu armele chimice deţinute de regimul Assad. "Nu este o onoare pentru preşedintele Assad să poarte o decoraţie acordată de o ţară care este sclav al Statelor Unite, care susţin teroriştii", susține Preşedinţia siriană.

Comentarii

loading...