Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Barnier avertizează că situaţia privind Brexit este în continuare "incertă"

Negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a avertizat joi că situaţia privind ieşirea Marii Britanii din UE este în continuare "incertă", în contextul în care Boris Johnson a afirmat că britanicii vor părăsi Blocul comunitar cu sau fără un acord.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2019 - 09:19

"De parcă această perspectivă ne-ar determina să renunţăm la principiile noastre", a declarat Barnier în cadrul unei şedinţe a Parlamentului European, potrivit The Telegraph.

"Deşi în trecut am ajuns la un acord, la momentul actual nu avem motive pentru a fi optimişti", a adăugat acesta.

Negociatorul UE şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la planurile Marii Britanii pentru viitoarele relaţii comerciale.

"În ceea ce priveşte viitorul nostru parteneriat economic, vor ca noi să clarificăm faptul că rezultatul final va fi un acord de liber schimb şi în niciun caz o uniune vamală", a a mai declarat Barnier.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Comentarii

loading...