10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalBalul de la Viena, cel mai important eveniment monden la început de...

Balul de la Viena, cel mai important eveniment monden la început de an

Urmărit în fiecare an de aproximativ 50 de milioane de telespectatori, potrivit statisticilor oferite de Filarmonică, concertul este evenimentul de muzică clasică cel mai mediatizat din lume. Muzicienii interpretează valsuri, polci, galopuri şi marşuri compuse de Johann Strauss tatăl (1804-1849) şi de cei trei fii ai săi Johann (1825-1899), Josef (1827-1870) şi Eduard (1835-1916), informează Agerpres.

Riccardo Muti, în vârstă de 76 de ani, dirijează pentru a cincea oară, din 1993, concertul de Anul Nou, găzduit de Musiksverein, sediul Filarmonicii din Viena.

Pe lângă piesele muzicale semnate de Johann Strauss precum valsul ”Contes de la foręt viennoise” , din programul pentru 2018 au mai făcut parte ”Uvertura la opereta Boccacio” de Franz von Suppé şi ”Stéphanie-Gavotte”, compusă de Alphons Czibulka.

În public, noul cancelar austriac Sebastian Kurz, devenit la 31 de ani cel mai tânăr lider de stat, a fost însoţit la Musikverein de prim-ministrul olandez Mark Rutte.

Preşedinţii Estoniei şi Bulgariei s-au numărat de asemenea printre invitaţi. Bulgaria a preluat la 1 ianuarie de la Estonia preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene care va reveni din iulie Austriei.

Conservatorii lui Sebastian Kurz au format o coaliţie cu mai mulţi lideri de extremă dreapta care au primit posturi cheie în guvern, cum ar fi Heinz-Christian Strache, şeful Partidului Libertăţii (FPO), devenit vice-cancelar.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă