Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Băieţii salvaţi din peştera thailandeză susţin miercuri prima conferinţă de presă

Cei 12 băieţi şi antrenorul lor de fotbal salvaţi dintr-o peşteră inundată din Thailanda îşi vor face miercuri prima apariţie publică în cadrul unei conferinţe de presă televizată la nivel naţional şi susţinută în provincia Chiang Rai, din nordul ţării, informează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2018 - 13:02

Tinerii, cu vârste între 11 şi 16 ani, şi antrenorul acestora de 25 de ani au petrecut câteva zile în spital după ce au fost salvaţi, săptămâna trecută, în urma efortului unei echipe internaţionale, din complexul de peşteri inundate Tham Luang.

Guvernul thailandez a alocat conferinţei de presă de miercuri un interval de 45 de minute în cadrul emisiunii ''Thailand Moves Forward''. Evenimentul va fi de asemenea transmis în direct pe mai multe canale în jurul orei locale 6 p.m.

Băieţii, antrenorul şi o parte din echipa de salvatori vor răspunde întrebărilor trimise în avans de jurnalişti şi selecţionate cu grijă, au precizat oficialii.

''Nu ştim ce răni poartă copiii în sufletele lor'', a spus un oficial din Ministrul Justiţiei, Tawatchai Thaikaew, care a solicitat respectarea vieţii private a băieţilor, menţionând riscul pe care l-ar putea reprezenta atenţia presei asupra sănătăţii lor mintale.

''Presa ştie că băieţii traversează o perioadă mai dificilă, au trecut peste pericol şi dacă puneţi întrebări riscante atunci puteţi încălca legea'', le-a spus acesta reporterilor.

Câteva vedete ale televiziuni thailandeze au glumit, spunând că apariţia băieţilor va creşte audienţa unei emisiuni plictisitoare, care de obicei difuzează discuţii despre realizările guvernului militar.

Operaţiunea de salvare a atras atenţia presei din lumea întreagă şi sute de jurnalişti au venit la faţa locului. Mulţi dintre aceştia au plecat după ce misiunea a luat sfârşit, dar interesul presei a crescut din nou înaintea conferinţei de presă care va anima oraşul Chiang Rai.

''Reporterii s-au întors. A trebuit să iau la ora 02:00 a.m. de la aeroport un reporter japonez'', a precizat agentul de turism Manop Netsuwan.

Regele Maha Vajiralongkorn a autorizat folosirea Royal Plaza, piaţa publică din oraşul vechi din Bangkok, ca loc de desfăşurare a unei petreceri organizate în semn de mulţumire pentru salvatorii thailandezi şi de alte naţionalităţi care au participat la operaţiunea de intervenţie, a precizat vicepremierul Wissanu Krea-ngam.

Cu ocazia anunţării festivităţilor, premierul Prayuth Chan-ocha le-a declarat reporterilor: ''Va fi un banchet, vor avea loc concerte organizate pentru toată lumea'', fără să specifice data exactă la care vor avea loc.

Comentarii

loading...