12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalBăieţii salvaţi din peştera thailandeză susţin miercuri prima conferinţă de presă

Băieţii salvaţi din peştera thailandeză susţin miercuri prima conferinţă de presă

Tinerii, cu vârste între 11 şi 16 ani, şi antrenorul acestora de 25 de ani au petrecut câteva zile în spital după ce au fost salvaţi, săptămâna trecută, în urma efortului unei echipe internaţionale, din complexul de peşteri inundate Tham Luang.

Guvernul thailandez a alocat conferinţei de presă de miercuri un interval de 45 de minute în cadrul emisiunii ”Thailand Moves Forward”. Evenimentul va fi de asemenea transmis în direct pe mai multe canale în jurul orei locale 6 p.m.

Băieţii, antrenorul şi o parte din echipa de salvatori vor răspunde întrebărilor trimise în avans de jurnalişti şi selecţionate cu grijă, au precizat oficialii.

”Nu ştim ce răni poartă copiii în sufletele lor”, a spus un oficial din Ministrul Justiţiei, Tawatchai Thaikaew, care a solicitat respectarea vieţii private a băieţilor, menţionând riscul pe care l-ar putea reprezenta atenţia presei asupra sănătăţii lor mintale.

”Presa ştie că băieţii traversează o perioadă mai dificilă, au trecut peste pericol şi dacă puneţi întrebări riscante atunci puteţi încălca legea”, le-a spus acesta reporterilor.

Câteva vedete ale televiziuni thailandeze au glumit, spunând că apariţia băieţilor va creşte audienţa unei emisiuni plictisitoare, care de obicei difuzează discuţii despre realizările guvernului militar.

Operaţiunea de salvare a atras atenţia presei din lumea întreagă şi sute de jurnalişti au venit la faţa locului. Mulţi dintre aceştia au plecat după ce misiunea a luat sfârşit, dar interesul presei a crescut din nou înaintea conferinţei de presă care va anima oraşul Chiang Rai.

”Reporterii s-au întors. A trebuit să iau la ora 02:00 a.m. de la aeroport un reporter japonez”, a precizat agentul de turism Manop Netsuwan.

Regele Maha Vajiralongkorn a autorizat folosirea Royal Plaza, piaţa publică din oraşul vechi din Bangkok, ca loc de desfăşurare a unei petreceri organizate în semn de mulţumire pentru salvatorii thailandezi şi de alte naţionalităţi care au participat la operaţiunea de intervenţie, a precizat vicepremierul Wissanu Krea-ngam.

Cu ocazia anunţării festivităţilor, premierul Prayuth Chan-ocha le-a declarat reporterilor: ”Va fi un banchet, vor avea loc concerte organizate pentru toată lumea”, fără să specifice data exactă la care vor avea loc.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă