Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bahamas: Circa 2.500 de persoane date dispărute

Circa 2.500 de persoane sunt date dispărute în Bahamas după trecerea uraganului Dorian, au declarat miercuri autorităţile, conform DPA

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.09.2019 - 18:24

''Lista, compusă pe baza relatărilor legate de persoanele dispărute, nu a fost comparată cu datele guvernamentale privind persoanele evacuate şi aflate în adăposturi'', a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă (NEMA), Carl Smith, într-o conferinţă de presă.

'Prelucrarea bazei de date este în curs', a precizat Smith, adăugând că numărul celor dispăruţi este aşteptat să scadă. Primul ministru din Bahamas, Hubert Minnis a avertizat pe de altă parte că, deşi bilanţul oficial al trecerii uraganului este de 50 de morţi, 'numărul deceselor este aşteptat să crească'. 'Am intensificat eforturile de a recupera corpurile celor care care au murit în timpul furtunii', a adăugat Minnis într-o alocuţiune televizată, descriind trecerea uraganului Dorian ca pe o ' tragedie istorică'.

Premierul a precizat că până în prezent au fost evacuate peste 5.500 de persoane de pe insula Noua Providenţă, adăugând că 'transportatorilor comerciali li se va permite reluarea zborurilor spre Abaco începând de azi, într-o manieră limitată'. Furtuna, care a atins prima dată ţărmul acestui arhipelag din Caraibe la 1 septembrie, a măturat zone întregi, insulele Grand Bahama şi Abaco fiind cel mai grav afectate. Uraganul, transformat în furtună de categoria 5 - cea mai puternică - când a atins uscatul în insulele Abaco, s-a îndreptat apoi spre Statele Unite, atingând uscatul pentru a doua oară ca furtună de categoria 1 în Carolina de Nord, înainte de a lovi Canada.

Comentarii

loading...