12 C
București
marți, 4 octombrie 2022
AcasăInternaționalAyatollahul Khamenei: "Lumea nu se limitează la America şi câteva ţări europene"

Ayatollahul Khamenei: „Lumea nu se limitează la America şi câteva ţări europene”

Acuzând Departamentul de Stat al SUA că este ”un cabinet de război împotriva sistemului Republicii Islamice”, ayatollahul a adăugat că lumea nu se rezumă la ”America şi câteva ţări europene”, scrie site-ul khamenei.ir, referindu-se la un discurs pronunţat luni la Teheran de Khamenei.

”Nu cred că trebuie să rupem legăturile cu lumea, dar a te bizui pe lumea din exterior ar fi o eroare foarte gravă”, a declarat ghidul, potrivit unor extrase publicate pe site-ul său.

”Trebuie, desigur, să avem în mod ferm o relaţie cu lumea care este înţeleaptă şi judicioasă, dar trebuie să ştim de asemenea că lumea nu se limitează la America şi câteva ţări europene. Lumea este mare şi trebuie să avem relaţii cu diverse ţări”, adaugă site-ul, citându-l pe Khamenei.

Potrivit sursei, Khamenei, în alocuţiunea sa, a criticat Washingtonul, pe care l-a acuzat că ”pune acum accentul pe războiul economic şi cultural” împotriva Iranului.

Declaraţiile Ayatollahului survin în timp ce lumea aşteaptă, pe data de 12 mai, o decizie a preşedintelui american, Donald Trump, referitoare la menţinerea sau nu a ţării sale ca parte a acordului internaţional privind programul nuclear iranian încheiat în iulie 2015 la Viena între Teheran şi şase mari puteri ale lumii – SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania.

Cele mai citite

Cătălin Drulă vrea ca România să ofere 30-50 milioane mc de gaze lunar pentru Republica Moldova

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, pledează pentru un contract negociat pe zece ani cu Chişinăul, la o cantitate de 30-50 milioane mc de gaze lunar,...
00:00:52

VIDEO: Jumătate din bărbații mobilizați din regiunea rusă au fost trimiși acasă

Comisarul militar al regiunii ruse Khabarovsk a fost demis din funcție după ce jumătate din personalul nou mobilizat a fost trimis acasă, deoarece nu...

Președintele Iohannis e supărat pe plagiatori, premierul Ciucă se simte vizat

Președintele Iohannis a găsit imediat un înlocuitor pentru Sorin Cîmpeanu în funcția de ministru al Educației. Șeful statului a avertizat cu acest prilej că...
Ultima oră
Pe aceeași temă