25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalAyatollahul Khamenei: "Lumea nu se limitează la America şi câteva ţări europene"

Ayatollahul Khamenei: “Lumea nu se limitează la America şi câteva ţări europene”

Acuzând Departamentul de Stat al SUA că este ”un cabinet de război împotriva sistemului Republicii Islamice”, ayatollahul a adăugat că lumea nu se rezumă la ”America şi câteva ţări europene”, scrie site-ul khamenei.ir, referindu-se la un discurs pronunţat luni la Teheran de Khamenei.

”Nu cred că trebuie să rupem legăturile cu lumea, dar a te bizui pe lumea din exterior ar fi o eroare foarte gravă”, a declarat ghidul, potrivit unor extrase publicate pe site-ul său.

”Trebuie, desigur, să avem în mod ferm o relaţie cu lumea care este înţeleaptă şi judicioasă, dar trebuie să ştim de asemenea că lumea nu se limitează la America şi câteva ţări europene. Lumea este mare şi trebuie să avem relaţii cu diverse ţări”, adaugă site-ul, citându-l pe Khamenei.

Potrivit sursei, Khamenei, în alocuţiunea sa, a criticat Washingtonul, pe care l-a acuzat că ”pune acum accentul pe războiul economic şi cultural” împotriva Iranului.

Declaraţiile Ayatollahului survin în timp ce lumea aşteaptă, pe data de 12 mai, o decizie a preşedintelui american, Donald Trump, referitoare la menţinerea sau nu a ţării sale ca parte a acordului internaţional privind programul nuclear iranian încheiat în iulie 2015 la Viena între Teheran şi şase mari puteri ale lumii – SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania.

Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă