Ayatollahul Khamenei: "Lumea nu se limitează la America şi câteva ţări europene"

Ghidul suprem iranian, ayatollaul Ali Khamenei, este în mod ''ferm'' favorabil ca ţara să aibă relaţii cu lumea, a relatat luni site-ul său, în timp ce Washingtonul ameninţă că va părăsi un acord internaţional care a scos Iranul din izolarea sa internaţională, relatează AFP.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 30.04.2018 - 19:48

Acuzând Departamentul de Stat al SUA că este ''un cabinet de război împotriva sistemului Republicii Islamice'', ayatollahul a adăugat că lumea nu se rezumă la ''America şi câteva ţări europene'', scrie site-ul khamenei.ir, referindu-se la un discurs pronunţat luni la Teheran de Khamenei.

''Nu cred că trebuie să rupem legăturile cu lumea, dar a te bizui pe lumea din exterior ar fi o eroare foarte gravă'', a declarat ghidul, potrivit unor extrase publicate pe site-ul său.

''Trebuie, desigur, să avem în mod ferm o relaţie cu lumea care este înţeleaptă şi judicioasă, dar trebuie să ştim de asemenea că lumea nu se limitează la America şi câteva ţări europene. Lumea este mare şi trebuie să avem relaţii cu diverse ţări'', adaugă site-ul, citându-l pe Khamenei.

Potrivit sursei, Khamenei, în alocuţiunea sa, a criticat Washingtonul, pe care l-a acuzat că ''pune acum accentul pe războiul economic şi cultural'' împotriva Iranului.

Declaraţiile Ayatollahului survin în timp ce lumea aşteaptă, pe data de 12 mai, o decizie a preşedintelui american, Donald Trump, referitoare la menţinerea sau nu a ţării sale ca parte a acordului internaţional privind programul nuclear iranian încheiat în iulie 2015 la Viena între Teheran şi şase mari puteri ale lumii - SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania.

Comentarii