Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Explozii au fost raportate la sud de Damasc

Avioane israeliene au atacat poziții ale regimului de la Damasc

Explozii au fost raportate la sud de Damasc, iar surse locale susțin că a fost atacată o bază a Brigăzii 1.

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 08.05.2018 - 23:37

Un comandant al milițiilor pro-Assad a declarat că avioane israeliene au bombardat o bază a regimului de la Damasc. Baza era folosită de forțele iraniene și a mai fost bombardată de Israel.

Atacul s-a produs la scurt timp după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat retragerea din acordul nuclear cu Iranul și a avertizat că expansiunea iraniană va fi stopată.

Anterior deciziei, SUA, Franța și Marea Britannie și-au suplimentat forțele la granițele Siriei și Libanului, iar Israelul a anunțat că Teheranul pregătește un atac din Siria.

Armata israeliană a raportat „mișcări militare neobișnuite ale forțelor iraniene din Siria”, ordonând să se deschidă adăposturile din Înălțimile Golan, de la granița cu Siria.

La rândul său, imediat după discursul lui Trump, Pentagonul a anunțat că există semne că Iranul pregătește un atac asupra Israelului din Siria. De asemenea, personalul diplomatic american a fost avertizat să evite zona de la granița cu Siria.

Săptămâna trecută, după discursul adresat națiunii de către premierul israelian Benjamin Netanyahu despre pericolul reprezentat de Iran, autoritățile au anunțat închiderea spațiului aerian pentru zboruri civile deasupra Înălțimilor Golan până la sfârșitul lunii mai.

Comentarii

loading...