4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAvigdor Lieberman: În Fâşia Gaza nu există oameni nevinovaţi

Avigdor Lieberman: În Fâşia Gaza nu există oameni nevinovaţi

Cei mai mulţi palestinieni au fost împuşcaţi în timpul protestelor de la graniţa dintre Gaza şi Israel, pentru a cere dreptul la întoarcere pentru refugiaţii palestinieni expulzaţi sau care şi-au părăsit gospodăriile când a fost creat statul Israel în 1948.

Avigdor Lieberman: Toţi sunt conectaţi la Hamas

“Nu există oameni nevinovaţi în Fâşia Gaza. Toată lumea este conectată la Hamas”, mişcarea islamistă care controlează acest teritoriu enclavă situat între Israel, Egipt şi Marea Mediterană, a afirmat ministrul la postul de radio public israelian, citat de Agerpres.

“Toată lumea primeşte un salariu de la Hamas şi toţi militanţii care încearcă să ne provoace şi să treacă graniţa sunt militanţi ai aripii armate a Hamas”, a acuzat ministrul.

Critici ferme

Israelul s-a confruntat cu critici ferme din partea organizaţiilor pentru drepturile omului, inclusiv israeliene, pentru utilizarea de muniţie reală împotriva demonstranţilor participanţi la “marşul întoarcerii”, organizat de palestinieni.

După data de 30 martie, când au fost ucişi 19 palestinieni, Uniunea Europeană şi ONU au cerut o anchetă independentă.

Vineri, într-o altă zi de manifestaţii marcată de ciocniri, nouă palestinieni, inclusiv un jurnalist, au fost ucişi. Uniunea Europeană s-a întrebat din nou cât de justificată este recurgerea la violenţă de către Israel împotriva acestor demonstraţii.

30 de palestinieni ucişi

În total, incluzând doi palestinieni ucişi în ciocniri separate, numărul palestinienilor ucişi din 30 martie este de 30, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza. Nu a existat nicio victimă de partea israeliană.

Israelul afirmă că soldaţii săi au deschis focul doar din necesitate împotriva protestatarilor care încercau să se infiltreze pe teritoriul său şi să prevină atacurile.

Guvernul lui Benjamin Netanyahu acuză Hamas că se află în spatele acestei mişcări de protest.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă