Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autoritățile yemenite vor participa la negocierile de pace de la ONU, alături de rebeli

Guvernul recunoscut internaţional al Yemenului va participa la negocierile de pace convocate de ONU la Geneva, în septembrie, a declarat un oficial yemenit, citat de AFP sub rezerva anonimatului.

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 04.08.2018 - 03:00

„Nu suntem optimişti”, deoarece există "„divergenţe enorme” între guvernul preşedintelui Abd Rabbuh Mansur Hadi şi rebelii Houthi, a precizat sursa AFP, citată de Agerpres.

Ultima întâlnire între cele două părţi a avut loc în Kuwait, în vara lui 2016.

Emisarul special al ONU, Martin Griffiths, care a anunţat joi iniţiativa de pace a organizaţiei, a susţinut în Consiliul de Securitate că este posibilă o soluţie politică pentru încheierea conflictului din Yemen. Consultările de la Geneva "vor oferi, între altele, diferiţilor protagonişti oportunitatea de a discuta măsurile potrivite pentru restabilirea încrederii şi planuri specifice pentru a face procesul să avanseze", a declarat el, cerând marilor puteri să susţină demersul.

Războiul din Yemen s-a soldat cu circa 10.000 de morţi şi a provocat, potrivit ONU, cea mai gravă criză umanitară din lume, cu milioane de oameni ameninţaţi de foamete şi peste un milion de cazuri suspecte de holeră.

Comentarii

loading...